Rendőrsztori

2018.03.13. 14:00

Rablás Nagykanizsán – Éppen szembejött velük a rabló, fején kapucnival

A segélykérő telefonhívás beérkezését követően rekord rövid idő alatt, 15 percen belül sikerült elfogni a rendőröknek péntek késő este a dohánybolti rablót. A keleti városrész körzeti megbízottai, Mózes Zoltán zászlós és Perényi Ádám főtörzsőrmester kapták el az elkövetőt.

Horváth-Balogh Attila

Mózes Zoltán és Perényi Ádám a helyszínt mutatja, ahol elfogták a férfit Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint arról beszámoltunk Nagykanizsán rablás történt: a 19 éves nagybakónaki elkövető fején símaszkkal, kezében pedig gázriasztó-fegyverrel péntek este lépett be az egyik Sabján utcai dohányboltba, s az ott tartózkodó eladótól a bevételt követelte – sikerrel. Ezt követően a több, mint félmillió forinttal távozott, az eladó pedig riasztotta a rendőrséget.

- A segélyhívás után a szolgálatvezető parancsnok rádión keresztül tájékoztatta a kint lévő állományt a történtekről – idézte fel Mózes Zoltán. – Elmondta azt is, hogy az elkövetőnél fegyver van, persze, akkor még nem lehetett tudni, hogy az éles, vagy sem. Természetesen, személyleírást a símaszk miatt nem kaptunk, de az összes mozgósítható, éppen nem intézkedő kollégával a helyszín, tehát a belváros felé indultunk. Mi éppen a Városkapu körúton járőröztünk, onnét jöttünk le a a Rozgonyi utcán az Erzsébet tér felé. Akkor láttuk meg a könyvtár mellett, a belső járdán a velünk szembe haladó személyt, akinek a fején kapucni volt, a kezeit pedig zsebre tette. Már ez furcsa volt, az pedig főleg, hogy rá se nézett a járőrkocsira. A társam vezetett akkor éppen, bekanyarodott elé, kiszálltunk és felszólítottuk, hogy vegye ki a kezeit a nadrágzsebéből – hiszen tudtuk, hogy az elkövetőnél fegyver van. Ennek eleget is tett, s akkor már láttuk, hogy van nála egy nejlonszatyor is, ami félig volt aprópénzzel. Sejtettük, hogy nem játékteremben nyerte…

Mózes Zoltán és Perényi Ádám a helyszínt mutatja, ahol elfogták a férfit Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint azt Mózes Zoltán folytatta, ezt követően testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, levitték a földre, kezeit kifordították, megbilincselték, s közben megkérdezték, hol a fegyvere. Sem a testi kényszer során, sem utóbb nem ellenkezett, elmondta, hogy elöl, egy kenguruzsebben. A ruházat átvizsgálása során a fegyver mellett egy hátizsák is előkerült, abban volt a papírpénz, a símaszk és a kesztyű.

Mózes Zoltán kérdésünkre hozzátette: volt már néhány sikeres akciójuk Perényi Ádám kollégájával, melyek során bizonyosan szerepet játszott a rendőrségnél eltöltött évek (10, illetve 14) rutinja, a szerencse, s nem utolsósorban, fontosak a jó megérzések is.

Jártunk az érintett dohányboltban is. Ott megtudtuk: a történtek annyira sokkolták az akkor este dolgozó hölgyet, hogy ezen a héten biztosan nem jön már dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában