Átverés

2018.01.23. 08:27

Férfi jósnők csikartak ki pénzt rontás levételéért

Rontás levételéért csikart ki pénzt két, magát jósnőként hirdető férfi. Nemrég emeltek vádat ellenük önbíráskodás miatt.

Arany Gábor

Fotó: Pixabay.hu

A Zala Megyei Főügyészség  tájékoztatása szerint a két büntetett előéletű nógrádi férfi 2016. szeptemberében fenyegetéssel vették rá zalai áldozatukat, hogy az általuk állítólagosan elvégzett rontás levételért 80 ezer forintot kifizessen. Az élettársi kapcsolatban élő két férfi az internetes  közösségi oldalon álnéven regisztráltak és magukat jósnőként hirdetve kerültek kapcsolatba a zalai férfi ügyfelükkel. Azt közölték vele, hogy jövendő mondással és rontás levételével foglalkoznak és szerintük a sértetten és a családján átok van. Ők azonban 45 ezer forintért hajlandóak róluk a rontást levenni, hogy ezzel a várható tragédiák bekövetkezését megakadályozzák.

A tragédiák elő néző ügyfelük azonban a „jósnők” állítása szerint elvégzett rontás levétel ellenértékét nem fizette ki, mire a két férfi telefonon és a közösségi oldalon is többször megfenyegette, hogy visszateszik a családjára az átkot és „ravatalra kerül”, ha nem fizet. Követelték az elvégzett szolgáltatás és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, valamint a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget is, összesen 80 ezer forintot.  A fenyegetés hatására végül a zalai férfi átutalta a követelt összeget az nógrádi „jósnők” bankszámlájára.

A két férfivel szemben önbíráskodás bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta a  Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában