Vádemelés

2017.11.01. 08:26

Saját gyerekeit éheztette a keszthelyi házaspár

Rühesen, koszosan és alultápláltan került lakásotthoni nevelésbe az a két gyermek, akinek a szülei ellen nemrég emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

A keszthelyi házaspár a 2002-ben, illetve 2004-ben született gyermekek gondozását, nevelését elhanyagolta, ezért a gyámügyi osztály elrendelte a védelembe vételüket 2015 januárjában. Az állapotok azonban mit sem változtak, ezt jelezhette, hogy 2015. június közepén a 13 éves kislány öngyilkosságot kísérelt meg, emiatt került kórházba.

A szülők nem biztosították a rendszeres és megfelelő otthoni étkezést sem a gyermekeknek, akiknek állapota olyan mértékben leromlott, hogy az idősebbik, az akkor már 14 éves kislány 2016. június 12-én a táplálkozás és a folyadék hiánya miatt rosszul lett és kórházba került. Pár héttel később pedig terhességet állapítottak meg meg nála, ennek megszakítását 2016. augusztus 23-án el is végezték. Mindezek mellett a két gyermek olyan sokat hiányzott a iskolából, hogy nem tudott eleget tenni tankötelezettségének sem.

Gyámhivatal az év novemberében elrendelte a két gyermek nevelésbe vételét és erre tekintettel szüneteltette a szülők felügyeleti jogát is. A két gyermek a lakásotthonban kerülésekor rühes, elhanyagolt, koszos és alultáplált volt. A szülők egyébként munkaviszonyban álltak, jövedelemmel rendelkeztek, és kapták a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is. A gyerekek problémáiról azonban egymással nem beszéltek, csupán a gyámhatóságnál jelentek meg, ha idézték őket.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a szülők ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség. ag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában