Frissen Zalából

2021.04.13. 19:05

Visszatért a tél: Veszprém megyében már havazik, a Balatonnál fákat döntött ki a szél

Továbbra is szeszélyes oldalát mutatja az április.

veol.hu, zaol.hu, sonline.hu

Fotó: Kovács Erika/Napló

A veol.hu beszámolója szerint a szomszéd megyénkben folyamatosan havazik.

Ha arra járnak, vezessenek óvatosan! A szél is hordja a havat, csökkentve a látótávolságot. Akik nyári gumira váltottak az autójukon az elmúlt hetekben, nem árt, ha még óvatosabban közlekednek. Érdemes az erős széllökésekre is figyelni.

A Bakonyban 13 munkagéppel dolgozik a közútkezelő. Eplényben szintén súlyosbodik a hóhelyzet. A 8-as főút hókásás, folyamatosan esik a hó:

Fotó: Kovács Erika/Napló

Veszprémben fehérek a háztetők:

Fotó: Kovács Erika/Napló

Fákat döntött ki a szél a Balatonnál

A térségbe érkező hidegfront a Balatonnál kisebb pusztítást végzett. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy letört faág veszélyeztette a közlekedést Keszthelyen, a Bercsényi Miklós utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrészekkel eltávolították a darabot. A beavatkozás ideje alatt a jelzett útszakaszon a forgalom fél sávra szűkült.

Másik szomszédos megyénkben, Somogyban is jelentős munkát adott a tűzoltóknak a Balatonnál megerősödő szél.

Fotó: katasztrófavédelem

Balatonszemesen elektromos vezetékre dőlt egy hét méteres fa, Balatonfenyves külterületén pedig két kidőlt fa akadályozta a forgalmat. Mindkét helyszínen a balatonboglári önkormányzati tűzoltók avatkoztak be, és darabolták fel a veszélyes fákat. A siófoki hivatásos tűzoltókat Somra riasztották, ahol egy fa hasadt ketté, amely veszélyeztette a gyalogos forgalmat. Az egység motorfűrésszel rövid idő alatt eltávolította a fát – adta hírül a sonline.hu.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/viharos-szel-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest-zala-megyere-2-5111017/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!