Megújuló gyógykert és -centrum

2019.01.09. 11:30

Több mint hatszázmillió forintos fejlesztés valósul meg a Zalakarosi Fürdőben

Hatszáznegyvenkettő millió forintos saját forrásból és beruházási hitelből fejleszti gyógyászati részét a Zalakarosi Fürdő.

Horváth-Balogh Attila

Cziráki Lászlóval a megújuló gyógycentrumban beszélgettünk

Fotó: Szakony Attila

Elhasználódtak az objektumok

– Tavaly októberben kezdődött el a gyógycentrum és a gyógykert, a 26 éves épület és a hozzá tartozó kültéri medence felújítása – bocsátotta előre Cziráki László, a fürdő vezérigazgatója. – A felújítás azért vált szükségessé, mert az objektumok mára eléggé elhasználódtak. Most a gyógycentrum tetőzetének korszerűsítése zajlik, megújul a belső vizesblokk, a belső zsaluzások készülnek, s ha az időjárás engedi, akkor hamarosan megkezdődhet a betonozás is. A kivitelező már a közműkiváltáson, a légtechnikai eszközök beépítésén is dolgozik, tehát párhuzamosan több munkafolyamat zajlik. A külső medence munkálatai februárban kezdődnek, s terveink szerint nyárra ismét fogadja a vendégeket a gyógycentrum és gyógy­kert.

A vezérigazgató hozzátette: a gyógycentrumban a medencéket illetően lesz változás. Itt eddig három gyógyvizes medence volt, ezek közül kettő marad meg gyógyvizesnek, s az északi oldali medence fekvőpadjait ergonómiai szempontból modernizálták, kényelmesebbekre cserélték. A harmadik, keleti oldali medencében pedig sós víz lesz, melyben – akár a tengerben – kellemesen lebeghetnek a fürdőzők.

Cziráki Lászlóval a megújuló gyógycentrumban beszélgettünk Fotó: Szakony Attila

Más jellegű fejlesztések is várhatóak

– Idén lesznek más fejlesztések is – folytatta Cziráki László. – Februárban tervezzük elindítani az új szaunavilág építését, amihez a Kisfaludy Turisztikai Programban 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk. Az új szaunavilág a terveink szerint októberben nyílik meg. A termáltó helyreállításán is a fürdő dolgozik, a tervek elkészítésével minket bízott meg az önkormányzat. Most ezek engedélyeztetése zajlik, azt szeretnénk, ha nyárra a tó ismét eredeti állapotában lenne és fogadhatná a településre látogató turistákat.

A vezérigazgató azt is jelezte: idén felújítják az önkormányzati tulajdonban lévő, de a fürdő által kezelt fürdőhotelt is. Az elnyert 103 millió forint állami támogatás révén a 22 szobás hotel egy szobával gyarapodik, illetve 3 csillagossá válhat.

– Továbbá már most készítjük elő a 2020-as projekteket, melyek sorában a fürdő mellé 5 csillagos kempinget kívánunk építeni – tette hozzá Cziráki László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!