Frissen Zalából

2021.09.26. 15:20

Nemzetközi táncverseny az egerszegi Mindszenty-csarnokban – Jövőre jubilál a rendezvény (videó)

Közel 300 versenyző lépett színpadra a Press Dance Táncsport Egyesület hétvégi, kétnapos nemzetközi versenyén. A házigazda meghívására 25 társegyesület mondott igent és mérte össze tudását a Mindszenty-iskola tornacsarnokában.

Mozsár Eszter

A nemzetközi versenyre 25 csapat érkezett

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A programot kilencedik alkalommal rendezték meg, a járvány miatt néhány hónapot csúszott a verseny, ám tervek szerint jövőre újra februárban lesz a megmérettetés. A tavalyihoz hasonlóan – a támogatók mellett – nagyban a hatalmas szülői összefogásnak köszönhető a program létrejötte.

Látványosan vonultak fel a résztvevő nemzetek táncosai szombaton délután a megnyitón. Öt országból érkeztek a nevezők, akiknek produkcióját ötfős nemzetközi pontozó zsűri értékelte. A két nap alatt a műfaj minden szegmenséből kaphatott ízelítőt a közönség. Így a csoportos koreográfiák mellett többek között társastáncot, showtáncot, modern táncot, hip-hopot, akrobatikus táncot követhettek figyelemmel a lelátókról. A tornacsarnokban a ritmikus gimnasztikázók is bemutatkoztak.

A nemzetközi versenyre 25 csapat érkezett
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A város nevében dr. Vadvári Tibor alpolgármester mondott köszöntőt, aki rámutatott: a nemzetközi részvétel bizonyítja, Zalaegerszeg nevét egyre több helyen ismerik a világban. Az egyesület közel tíz éves munkája tehát meghozta gyümölcsét. A tánc olyan ősi kifejezési forma, ami mindig elragadja a nézőket és a parkettára lépőket egyaránt, mondta az alpolgármester.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A rendezvény védnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos megnyitó beszédében emlékeztetett, a tornacsarnok az iskola tanulóinak modern környezetet biztosít a mindennapos testnevelésórákhoz, a mellette lévő vívócsarnok pedig a szakosztály megfelelő felkészülését segíti. A komplexum remélhetően mihamarabb a kultúra és a tánc oázisa is lesz.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Tóth Gábor, a házigazda intézmény igazgatója ugyancsak elmondta, hogy az 1200 négyzetméteres, tíz öltözős létesítmény nemcsak 900 diák sportolását támogatja, hanem a város más rendezvényeinek is helyszíne kíván lenni.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Meretei-Simon Beáta egyesületi elnök arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elmúlt időszakban a Press Dance TSE tagjai több online versenyen szerepeltek sikerrel, ám nagyon készültek már a személyes találkozóra, a verseny izgalmát ugyanis semmi nem pótolhatja. A táncpedagógus és koreográfus végül hozzátette, folyamatosan várják mindazok jelentkezését, akik kedvet éreznek akár a latin-amerikai, akár a standard táncok iránt.

Felvételünkön a nyitótáncot, egy bécsi keringőt ad elő a Press Dance TSE egyik csoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!