Kézműves vásár

2018.06.17. 15:31

Vigasságok a pusztaszentlászlói Újhegyen

Második alkalommal rendezték meg a pusztaszentlászlói Újhegyen a szőlő-és bortermeléssel kapcsolatos szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal kísért kézműves vásárt.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Kaj István a helyi hegyi gazdákat tömörítő egyesület vezetője szombaton a program kezdetén tájékoztatta a jelen lévőket az egyesület munkájáról. Sikeres pályázat jóvoltából hamarosan a közösség birtokába kerül egy Pusztaedericsről mentett boronapince, jövőre az utat szeretnék hasonló forrásból felújítani.

Az egybegyűltek dr. Bakonyi László szőlész-borász, egyetemi oktató és Pampetrics György borász-borkereskedő pódiumbeszélgetése után a már a 99. évében járó Bálint Györgyöt, azaz a legendás Bálint gazdát is meghallgathatták, aki a zalai szőlőfajták újjáéledéséről is szólt. A zalaegerszegi 47-es Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagjai 1848-ban repítették a közönséget alaki bemutatójukkal. A megyeszékhelyről biciklivel érkező egyesület megkoszorúzta Püspöki Grácián 48-as zalai honvéd közelben lévő sírját is. Az újhegyi kézműves vásár a helyi borokból készült gyöngyöző fröccsök mellett fafaragásokat, szövéseket, kosarakat kínált, de a kürtős kalács, a kézműves sajtok kedvelői sem maradtak éhen.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!