Javítani szükséges

Szombathely (bb) - Triplazáporral győzte le a Kanizsai Vadmacskák együttesét hazai pályán a csupa fiatallal játszó Savaria az NB I A-s női kosárlabda-bajnokság 12-13. helyéért zajló rájátszásban.

Benedek Bálint

Savaria BC Szombathely-Kanizsai Vadmacskák80-71 (18-11, 22-28, 15-13, 25-19) Szombathely, 50 néző.Jv.: Márton L., Söjtöry. NB I A-csoportos női mérkőzés, rájátszás a 12-13. helyért.

Savaria: Szabó (14/6), Sándor I. (9/3), Ányos (21/12), Takács (14), Gadnai (3). Csere: Hollósy (12/9), Szabadfi (6/3), Horváth P. (-), Szalai (1). Edző: Simon Zsolt.

Kanizsa: Fekete (7), Fitos (5), Varga (21), Horváth B. (8), Podrug (23). Csere: Tálosi (2), Őri (5), Fuisz (-), Bencze (-). Edző: Farkas József.

Kipontozódott: Varga a 34. percben.

Nagy lelkesedéssel kezdett a hazai alakulat, erre a kanizsaiak részéről alig érke-zett válasz, majd hamar összekapták magukat a vendégek, s felzárkóztak. Ezután felváltva találtak be a csapatok, de egyikük sem bírt nagyobb előnyt szerezni, bár a hazaiak távolról rendszerint pontosan céloztak. A nagyszünetet követően a szombathelyieknek jött ki jobban a lépés, kiegyenlítettek, s a triplákkal még tovább növelték előnyüket. Az utolsó negyedben mindent egy lapra feltéve küzdött a Vadmacskák, Varga mellett Podrug is remekelt, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy a messziről jól célzó lelkes hazaiakat megállítsák.

Farkas József: Mérsékelt teljesítményt nyújtottunk, vasárnap megpróbálunk javítani.

Ezek is érdekelhetik