A nyár egyik slágere a kovászos uborka, mely finom és egészséges is. A hagyományos módszerrel készült savanyúságok jótékonyan hatnak a bélflórára és az emésztésre, fogyasztásukkal sok probléma megelőzhető. Egy dél-zalai őstermelő megmutatta a nagyszüleitő
Meghaladhatja az 50 százalékot a terméskiesés2021.06.03. 06:50
Az elmúlt évekhez képest körülbelül két-három hetes csúszásban van az eper érése, amit a csapadékos őszi időjárás, valamint a szokatlanul hűvös tavasz együttes hatása okozott. A szezon éppen csak elindult, ám az már most látható, hogy kevesebb lesz a term
A külügyminiszter a nemrégen megnyílt bagi „autós” piacon vásárolt, ahol szombatonként az egész országból érkező termelőktől szerezhető be a hazai áru.
Idén is benyújtotta pályázatát a határ menti kisváros önkormányzata az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram felhívásra.
Az egészségtudatos táplálkozásról, a helyi termékek jelentőségéről tartott előadást keszthelyi iskolásoknak Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.
A lucfenyő friss hajtásából különleges kivonatot, lekvárt és szörpöt is készít Illésné Farkas Katalin. A helyi Gasztro közösségi klub szakmai vezetője szerint az elkészült termékek feltöltik a szervezetet energiával.