Bulvár

2010.05.03. 13:19

Póka Angéla színészként is megállja helyét

Egy sokat látott, kiábrándult férfi és egy megzabolázhatatlan, szenvedélyes nő elsöprő szerelmét mutatja be a Tiszta kosz című zenés színdarab, amelyben Póka Angéla énekesnő és Szabó Győző színész énekel és játszik. A sodró lendületű előadást legközelebb május 6-án, a budapesti Thália Színházban adják elő - egyelőre magyar szöveggel, de a társulat már arra készül, hogy angol nyelven a külföldi színházi közönséget is meghódítsa.

Gyuricza Ferenc

A Tiszta kosz című színdarab az 1930-as évekbe, a világválság korának Amedrikájába repíti a nézőt. Virágzik a bűnözés, a szerencsejáték és a szeszcsempészet, egy megkeseredett világutazó pedig támasztja a bárpultot. Mesél a Rejtő Jenő regényeibe illő kalandjairól, de a sok élmény mit sem ér, hiszen a férfi szem elől tévesztette élete szerelmét. A Tiszta kosz című darab alapszituációja végtelenül egyszerű, de a két főszereplő játéka Rohonyi Gábor rendezésében feledhetetlenné teszi a produkciót. Póka Angéla szellemként, emlékképként jelenik meg a színpadon, egy díva eleganciájával. Amerikai blues, country, dzsessz és gospel dalokat énekel, amelyekkel az ujja köré csavarja a férfit, de a nézőket is. Szabó Győző prózában magyarul, dalban pedig angolul hozza a nagyvilági, laza, de önironikus macsót. A színészről az is kiderül, hogy énekhangban méltó partnere tud lenni Póka Angélának, kettejük duettjei közben szinte tapintható a szerelem, a szexualitás, a fülledt erotika, az édes évődés és a mardosó magány.


A Tiszta kosz című darabot legközelebb május 6-án játsszák a fővárosi Thália Színházban. A darabban olyan ismert slágerek csendülnek fel, mint a Melody, a Cocain, a Mary Jane, a Like A Hobo, a God Bless The Child, valamint az Ain’t Nobody’s Business. A dalokból album is megjelent, amelyen ugyancsak Póka Angéla és Szabó Győző hallható.

A Tiszta kosz című darab eredetijét Cziczó Attila írta, majd Bagota Edit állította színpadra. Időközben elkészült a szövegkönyv angol változata, hiszen a társulat a közeljövőben a külföldi színházkedvelőknek is megmutatná a produkciót. A tervek között először egy európai turné - ezen belül Ausztria, Németország és Svájc - szerepel.


További érdekes zenei híreket olvashat Zeneoldalunkon. Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!