Egy ütés, koponyatörés és halál

2022.05.02. 15:25

Tragédia lett a kocsmai konfliktusból Csatáron

Ittas férfi került konfliktusba a kocsmai vendégekkel 2021. december 17-én az esti órákban Csatárban egy Kossuth utcai presszóban.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

 A vádirat szerint, a férfi sört fogyasztott, beszéde, mozgása rendezett volt, azonban ennek ellenére hangosan, a helyiségben lévőket zavaró, zaklató módon beszélt, illetve viselkedett, a vendégeket ölelgette is. Az egyik férfit ez zavarta, ezért elküldte az asztaluktól, de ekkor kisebb dulakodásba keveredtek. Ez után az ittas vendég eltávolodott az asztaltól, a presszó pinceajtajának közelében a lépcsősor tetejénél állt meg, és továbbra is hangosan, zavaróan beszélt. Ekkor a közelben lévő asztaluktól felállt egy 44 éves csatári férfi, határozott mozdulatokkal megindult az ittas ember felé. A odaérve felszólította, hogy maradjon nyugton, menjen haza, s eközben kezével fején megütötte az ittas férfit, aki ettől a lépcső tetejéről az alsó szintre hanyatt esett, feje védekezés nélkül a padlóhoz csapódott. 

Az orrából, füléből elkezdett folyni a vér, rövid időn belül eszméletét vesztette. A kiérkező mentők a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba, majd onnan a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba szállították, ahol az elvégzett műtéti beavatkozások ellenére 2021. december 23-án életét vesztette.
A szerencsétlenül járt férfi az elszenvedett bántalmazás miatti eséstől a koponyatörést és más sérüléseket szenvedett el, halálának közvetlen oka az ezen sérülések miatt kialakult agyduzzanatos agyi beékelődés volt. 

A Zala Megyei főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat , közölte dr. Pirger Csaba sajtószóvivő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában