Vádat emeltek az ügyben

2022.05.06. 18:30

Eldurvult a rangadó Zalaegerszegen: három játékos és egy néző csapott össze

Eldurvult a helyi rangadó, három játékos és egy néző csapott össze, a történtek miatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A megyei labdarúgó I osztályban 2020. október 3-án lépett pályára egymás ellen az Andráshida Torna Egylet (ATE) és az Andráshida Sport Club (ASC). A mérkőzés 94. percében egy szabálytalanság miatt két játékos elesett. Az ATE 31 éves futballistája felkelve a földről  dühében megragadta és szorongatta a még földön lévő ellenfele nyakát, majd a ruházatát kezdte nagy erővel rángatni, amíg a játékvezetői asszisztens szét nem választotta őket.

Ezt  látva az ATE vezetőedzője, valamint több játékosa odafutottak az ASC négykézláb helyzetből éppen felálló játékosához, és egyikük a ruhájánál fogva erőteljesen megrángatta, térdével megrúgta, csapattársa pedig lökdöste, rángatta és rugdosta. A játékvezetői asszisztens ismét megakadályozta a további bántalmazást. Ezt követően három játékost kiállítottak, a pályát el kellett hagyniuk. Ezzel azonban nem ért véget a konfliktus, mert a megtámadott focista nézőtéren helyet foglaló édesapja a pályát elválasztó kaput benyomva a pályára ment számon kérni a történteket, de tettlegesség nem alakult ki.  Az apa visszament a nézőtérre, ekkor azonban a korábbi összecsapásban résztvevő egyik ATE játékos hátulról meglökte őt, és amikor  szembefordult vele, meg is ütötte. Az apa bántalmazásába aztán bekapcsolódott egy játékostársa, aki a nézőteret leválasztó kerítésre felmászott, és onnan ököllel ütötte tarkón. Ekkor a nézőtéren mások között is dulakodás alakult ki, amiben az ATE cserejátékosa hangadó szerepet töltött be, agresszívan viselkedett, nagy erővel tenyérrel arcon ütött két személyt is.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint  az egerszegi járási ügyészség a játékosok ellen társtetteseként csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, míg a néző ellen rendbontás miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában