ZTE FC

2015.05.17. 06:43

A ZTE FC helyzete egyre "melegebb"...

A ZTE FC NB II-es csapata számára is égetően fontossá vált a pontszerzés, hiszen az utána következők nagyon „rájöttek”. Vasárnap a Balmazújváros vendége.

Kerkai Attila

Nagyon sok pontot hullajtott el a legutóbbi hat fordulóban a ZTE FC, amit nem lehetett büntetlenül megúszni... Matematikailag a 32 pontos ZTE FC akár még a 14. helyre is visszacsúszhat, ha nem szerez pontot a hátralévő három mérkőzésén, ami a legjobb kieső pozíciót jelentené, márpedig erre a kék-fehérek szurkolói nem is gondolnak. A ZTE FC vasárnapi ellenfele, a Balmazújváros pedig éppen innen menekül, hiszen a vasárnapi találkozó előtt a hajdúságiak jelenleg a 14. helyen állnak 25 ponttal, éppen ezért nem kell magyarázni, mennyire fontos a házigazdának a pontszerzés. Ráadásul a mögötte állók, a Kaposvár és a Cegléd is kikapott, ugyanakkor az előtte álló Csákvár 4 ponttal előzi meg.

Az NB II 28. fordulójának többi mérkőzését szombaton rendezték.  A  ZTE FC szempontjából amiatt nagyon fontos ez a mérkőzés, mert a mögötte állók most már nagyon „rájöttek”, sőt, az Ajka a Cegléd legyőzésével pontszámban beérte a zalaiakat és meg is előzte őket. A ZTE FC (32) így a vasárnapi mérkőzés előtt a 9. helyen áll, de mögötte három csapat (Soroksár, Siófok, SZTK) is 30-30 ponttal rendelkezik, majd jön a 29 pontos Csákvár és a Balmazújváros (25).

Az egerszegiek már szombaton útra keltek és Tiszafüreden edzettek, ahol az éjszakát is töltötte a csapat. Lendvai Miklós legénysége vasárnap innen indult útra a mérkőzés helyszínére. Króner Martin eltiltás, Délczeg Gergely sérülés miatt nem tagja a keretnek.

Balmaz Kamilla FC - ZTE FC 2-0 (1-0)

Balmazújváros, néző. Jv.: Lovas (Punyi, Szilágyi).

Balmazújváros: Radosevic - Bokros, Gal, Kiss L., Németh - Batalero  Sigér - Vachtler,   Pavlicic (Pintér, 64.),  Vajda (Farkas II. B., 68.)  - Mijatovic (Popovic, 74.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi (Pajor, 13.), Kovács G., Forgács, Bedi - Kovács Gy. 4  (Bíró A., 53.) - Városi, Szakály A., Vittman (Szőllősi, 58.), Babati - Daru. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Gólszerző: Mijatovic (33.), Batalero (46.).

Sárga lap: Kiss a 47., Németh az 51., illetve Szőllősi a 90. percben.

A ZTE FC együttesébe visszatért a hosszú idő óta sérült Kovács György, akinek egyértelműen védőfeladatot adott Lendvai Miklós  vezetőedző, Kovács Gergő pedig egy sorral hátrébb húzódott Króner kiesésével. Balmazújvárosban remek idő, napsütés,  kora nyári idő fogadta a melegíteni érkező csapatokat.

A Balmaz Kamilla FC stadionja a manapság idehaza  megszokott képet mutatja: míg az egyik oldalon már áll a vadonatúj lelátó, az ellentétes oldalon bontás munkálatai látszanak, gyakorlatilag építési területé, ahová az új lelátórész kerül majd. A játéktér talaja viszont irigylésre méltó, legalábbis idehaza, amin nem kell csodálkozni, hiszen  mint megtudtuk, két éve újították fel teljesen. Ezen tehát nem múlhat majd a jó játék.

1. perc: A Balmazújváros kezdte a játékot.

3. perc: Jobb oldali zalai szögletrúgást követően Babati labdája jól csavarodott a kapu elé, ahol érkezett Daru, de kissé magasan fejelte meg a labdát, amely így elsuhant  a bal felső sarok mellett.

6. perc: Egyelőre nem alakulhat ki folyamatosan játék, hiszen képtelenek megtartani a labdát a csapatok, így mire bármiféle akció bontakozhatna ki, máris jöhet az ellenfél és kezdheti elölről...

8. perc: Babati vállalt el  egy lövést váratlanul, amikor 22 méterről kapásból, kissé balról tüzelt, de a labda elment a bal kapufa mellett.

10. perc: A másik oldalon is kialakult egy meleg helyzet: Mijatovic fejelt a kapu felé, Kovács G. hagyta hogy jöjjön Szappanos, aki viszont csak alig  ért oda a labdához, így Vajda csaknem megszerezte azt, ami pedig ziccer lehetett volna...

12. perc: Kovács Gergő szabadított fel a bal oldalon, labdája a szomszédos ház kéményét találta telibe a balmazújvárosi nézők nagy örömére és derültségére.

13. perc: Máris csere következik zalai oldalon: Simonfalvi jön le a pályáról, helyét Pajor Imre vette át.  Simonfalvit előtte vállon találták el, márpedig neki ez érzékeny pontja, valószínű, hogy emiatt kellet lecserélni.

16. perc: Letelt az első negyed óra, eddig nem sok veszélyt alakítottak ki a csapatok. Talán valamivel a ZTE-nek akadt több lehetősége, de a kaput eltaláló lövésből egyelőre kevés volt.

18. perc: Nagy zalai lehetőség maradt ki: Babati jobb oldali szöglete tökéletesen találta meg az érkező Kovács Gergő, aki az ötösről tisztán fejelt, de a jobb kapufa mellé. Ezt bizony nehezebb volt kihagyni, mint lett volna befejelni...

20. perc: Nem igaz! - harsan fel a lelátóról egy hazai drukker hangja, pedig igaz: Vajda lesen kapta a labdát. A hazai szimpatizánsok nagyon várnák már azt a gólt, ami könnyíthetne kedvenceik helyzetén, de egyelőre messze vannak ettől.

23. perc: Ez viszont nagy helyzet volt: Németh futott el a bal oldalon, beadása elment Mijatovic előtt, de mögötte érkezett Pavlicic, aki tisztán öt méterről nem találta el a labdát rendesen, így az Szappanos zsákmánya lett.

24. perc: Helyzet a másik oldalon is: Babati kapott jó indítást a jobb oldalon, kissé kisodródva 12 méterről lőtt, a kapus már verve volt, de a labda 20 centivel elgurult a jobb kapufa mellett.

27. perc: A ZTE FC talán akkor tudna eredményt elérni, ha nyomás alá tudná helyezni a vendéglátókat. Mindez eddig nem sikerült, így egy-egy veszélyes akció után a Balmazújváros mindig rendezni tudja a sorait.

33. perc: Vezet a Balmazújváros! Pavlicic ugratta ki Mijatovicot, aki kibújt őrzői mellől, Szappanos kijött kapujából, de a támadó elvitte mellette a labdát. Közben balra kisodródott, Forgács "védte" a jobb oldali sarkot, de Mijatovic megtalálta azt a szűk rést és 6 méterről Forgács combja és a kapufa között a hálóba lőtt, 1-0.

35. perc: Rögtön a gól után Vachtler lövését ütötte ki Szappanos.

38. perc: Egyértelműen meghozta a hazaiak kedvét a gól, hiszen most már a ZTE csapatán van a nyomás. Kétszer is lesen állították meg a hazai akciót, a Balmaz játékosai fogják a fejüket, a  lelátón mindez csak olaj a tűzre, de  jó ítéleteket  hozott a játékvezető.

40. perc: Városi vett át egy labdát szép mozdulattal, amivel a tizenhatoson belülre jutott, jobbról középre adott, de Daru csak centikkel maradt le a labdáról.

43. perc: Átmenetileg a játékvezetők kerültek a középpontba, de csak amiatt, mert a hazaiak szerint nem adtak meg a Balmaz javára egy szabadrúgást a ZTE FC tizenhatosa előtt. A játék folytatódik, a harag gyorsan elszállt...

45+2 perc: Vége az első félidőnek.  Az eredmény egyelőre a hazaiak számára kedvező, de a ZTE helyzete sem reménytelen. Csakhogy, gólt kell lőni most már, hogy legyen esély pontot szerezni.

46. perc: Elkezdődött a második félidő és máris 2-0-ra vezet a Balmazújváros. Egy bal oldalon indult akció végén Batalalero vetette be magát a labda útjába, s ezzel tudta megelőzni Szappanos kapust, végül 8 méterről passzolt a kapuba, 2-0.

48. perc: Biztosan nem ilyen kezdésről álmodtak a zalaiak, de immár kétgólos a hátrány. Innen visszajönni a meccsbe már nehéz lesz, de nem lehetetlen feladat.

51. perc: Forgács vesztett labdát, Batalero lövését pedig Szappanosa levegőben úszva ütötte ki. Óriási helyzet volt ez is.

53. perc: Csere zalai oldalon: Kovács György helyett Bíró András a pályán.

54. perc: Szétfutja a Balmazújváros a ZTE csapatát, folyamatosan kerülnek játékosai a védelem mögé. Ezúttal Pavlicic ment el a bal oldalon, a kiinduló Szappanos felett elegánsan emelt át, s csak azért nem született meg a hazaiak harmadik találata, mert Forgács a gólvonalról kikanalazta bravúros mozdulattal szögletre a labdát.

56. perc: A ZTE FC nem igazán tud mit kezdeni most ezzel a helyzettel, a teljes tanácstalanság látszik a zalaiakon. Előre nem tud építkezni, s ha így folytatja teljesen magára húzza az ellenfelet.

58. perc: Harmadik cserelehetőségét is kihasználja a ZTE: Vittman helyett Szőllősi a pályán.

61. perc: Mintha kezdené túljutni a zavarodottságon a ZTE FC, többet tartja meg a labdát, de veszélyes akciót nem tud vezetni.

64. perc: Csere, Kicsi! - hallatszik a lelátóról és az egyik hazai játékos cseréhez készül. A Kicsi pedig nem más, mint Pintér Norbert, aki Pavlicic helyére érkezik.

66. perc: A Balmaz Kamilla csapata nagy kedvvel és felszabadultan játszik, de teheti, hiszen az egerszegiek nem teszik igazán próbára a hazai védelmet.

68. perc: Pintér Norbert  emelt kapura, de Szappanos  elcsípte a levegőben a labdát. Csere a hazaiaknál: Vajda helyett Farkas II. Balázs érkezik.

70. perc: Semmi jele annak, hogy a ZTE FC képes lesz betalálni. Közben a hazaiak szépen  befutnak rendre a védelem mögé, a két szélen abszolút sebezhető a vendégek védelme.

72. perc: Ha ez marad a végeredmény, akkor a Balmazújváros marad ugyan a 14. helyen, de lesz 28 pontja, a ZTE FC pedig 32 pontjával a 9. helyen várhatja a következő fordulót, de az a négy pont különbség egyre aggasztóbbnak tűnik... Márpedig a játék láttán nem úgy néz ki, hogy látunk ma zalai gólt.

74. perc: Hazai csere: Mijatovic helyett Popovic. Mijatovic nagy tapsot kap, naná, hiszen gólt lőtt.

75. perc: A Balmazújváros most már tényleg nem csinál mást, mint átadja a területet a ZTE-nek. Kontrázik a hazai együttes, de ez tökéletesen megfelel neki. Vezet,, az ellenfél pedig nem tud veszélyt kialakítani a kapuja előtt. Márpedig ma a hazaiak számára csak az eredmény a fontos.

 

80. perc: A ZTE FC játékosain most már a hitehagyottság is mintha látszana. Semmi nem sikerül, látszik, hogy most már baj van az önbizalommal is.

82. perc: Babati végezhetett el jobb oldali szögletet, de a labda keresztben elsuhant a kapu előtt, senki nem ért oda.

86. perc: Az utóbbi percekben szinte csak a zalaiaknál van a labda, de ez már tényleg a végjáték és a Balmazújváros most már csak a találkozó végén várja. A tizenhatos vonalánál tovább nem engedik a ZTE játékosait.

90. perc: Megkezdődött a rendes játékidő utolsó perce. A lelátóról szól a taps, hiszen a hazaiak kaptak egy esélyt, hogy bent maradjanak az NB II-ben.

90+1 perc: Három perc a hosszabbítás.

90+3 perc: Vége a mérkőzésnek. Az első félidőben a ZTE FC vezethetett volna, hiszen több veszélyes helyzete akadt, mint a hazaiaknak, de ezeket nem tudta kihasználni, aztán jött a hazai találat. A második félidő elején kapott újabb gól után a ZTE FC  szétesett, elillent az önbizalma és játékosai egyre bizonytalanabbá váltak. Ebben az időszakban a Balamazújváros újabb gólokat lőhetett volna, de nem tette, mert vagy Forgács mentett nagyot, vagy Szappanos védett. A ZTE FC pedig bajnban van, hiszen egyre közelebb kerülta veszélyes zónához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!