Zalaegerszeg

2016.04.18. 14:07

Az MSZP köszöni a Fidesznek

Zalaegerszeg - Köszönet illeti azokat a fideszes képviselőket, akik politikai fenntartásaik ellenére támogatták dr. Kustos Lajos korábbi tanácselnök posztumusz díszpolgári kitüntetését, ezzel elismerve több évtizedes városépítő és városvezetői munkáját, még akkor is, ha egyesek szerint a volt tanácselnök "kiszolgálta a szocialista egypártrendszert".

Szabó Judit

Ezzel kezdte hétfői, városi közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját Kiss Ferenc, az MSZP képviselője. Külön megköszönte Balaicz Zoltán polgármesternek, hogy „a várost a pártok közötti béke szigetének tartja, tetteiben is”. A további közgyűlési döntésekről közölte, támogatja a bejelentett oktatási és egészségügyi fejlesztéseket. Hozzátette: látszik, hogy van tartalék a költségvetésben, ezt megalapozza a tavaly bevezetett két új adó. Kérte azonban, hogy az uniós pénzeket és a Modern Városok program forrásait ne pazarolják el, ezek a város fejlődését szolgálják. Azt is szorgalmazta, hogy helyi vállalkozásokat hozzanak helyzetbe a munkák kiosztásánál, s leszögezte: „nem jó, ha Zalaegerszeg neve szerepel a korrupciógyanús beszerzéseknél”. Példaként a közvilágítást és a középiskolai Öveges-projektet említette.

A csok-kal kapcsolatos döntéshez azt fűzte hozzá: megfontolandó, hogy kiterjesszék a kedvezményt a lakásvásárlásokra, hiszen ez már városi forrásokat igényelne, s ez nem szociális kérdés - azt szociális bérlakásokkal kellene megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!