Zalaegerszeg

2014.12.05. 19:51

Egerszegi elismerések

Zalaegerszeg – A városi önkormányzat mellett az Öveges József Általános Iskola is kiérdemelte a Virágos Magyarországért mozgalom, verseny elismerését.

Arany Gábor

A városházán pénteken számoltak be az eredményről. Balaicz Zoltán polgármester az előzményekről szólva elmondta, 2006-ban ezüst diplomát kapott a város, 2008-ban Arany Rózsa-, míg 2010 és 2011 évben különdíjra érdemesítették az értékelők. Idén a magyar növény- és virágkultúra megőrzéséért a Földművelésügyi Minisztérium díját nyerte el a város, míg az Öveges-iskola, a környezettudatos oktatás megvalósulásáért kapott elismerést. A megyeszékhelyi közterületek képét döntő részben a Városgazdálkodási Kft alakítja. Igazgatója, Horváth István egyebek mellett arról számolt be, hogy 1,5 millió négyzetmétert gondoznak, idén például 30 ezer egynyári növényt is kiültettek. Domján István, az iskola igazgatója az elismerés kapcsán elmondta, az intézmény ökomunkaközössége 2011-ben alakult meg, 2012-től ökoiskolaként működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!