Zalaegerszeg

2014.10.09. 17:45

Gábriel József műhely

Zalaegerszeg - Gábriel József Amerikában élő zalai gyökerű festőművész vállalt mentorságot a csácsi Izsák-iskolában csütörtökön felavatott művészeti műhely felett.

Magyar Hajnalka

Herkliné Ebedli Gyöngyi igazgató elmondta, iskolájuk mindig is teret adott a kreatív művészeti foglalkozásoknak. Most, élve az egész napos iskola nyújtotta keretekkel, a korábbi csácsi stúdió erényeit továbbfejlesztve kínálnak lehetőséget a képző- és médiaművészet iránt érdeklődő gyerekeknek tehetségük kibontakoztatására.

A műhely avatásán Gábriel József gondolatainak tolmácsolását követően Pácsonyi Imre, a zalaegerszegi tankerület igazgatója szólt arról, hogy az iskolákban a hivatalos mellett mindig működik egy rejtett tanterv is. Azt tükrözi, milyenek az iskola íratlan szabályai, jó-e a kapcsolatrendszere, a hangulat ösztönző vagy tekintélyelvű. Az Izsák belső tanterve bizonyára jól működik, hiszen nagyon sok ember összefogása valósította meg e műhelyt.

Balaicz Zoltán alpolgármester megköszönte Gábriel Józsefnek, s a többi közreműködő művésznek  Farkas Ferenc, Nádaskay Zoltán, Monok Balázs , hogy szerepet vállal a műhely életre hívásában, s a hasznos ismereteken túl olyan tudáshoz és képességekhez segíti hozzá a gyerekeket, amelyek az élet igazi értelmét adják. Ezt követően megnyílt Gábriel József egy hétig látogatható kiállítása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!