Zalabaksa

2015.08.10. 17:26

Cséplési bemutató a Baksa-tó partján

Zalabaksa - Mintegy félezer érdeklődőt vonzott a Baksa-tó partjára az a nagyszabású családi nap, amit vasárnap tartottak a zalai községben.

Gyuricza Ferenc

A családi napot a helyi önkormányzat szervezte a községben működő civil szervezetekkel közösen, ám a fellépők közt a szomszédos és távolabbi településekről, továbbá Szlovéniából érkezett csoportok is voltak.

A program főzőversennyel kezdődött, ezek kilenc csapat mutatta be tudományát. A paletta igen széles volt, a ráksalátától a halászlén át a dödölléig, valamint a brassói aprópecsenyéig számos finomság szerepelt, míg a vendégszakácsok egyike arra is vállalkozott, hogy 200 fő részére készítsen bográcsgulyást.

- Arra törekedtünk, hogy a program valamennyi korosztály szórakozási igényeit kielégítse, de a hangsúly mégiscsak a gyerekekre esett - foglalta össze röviden a település polgármestere, Horváth Ottó. - A másik fő célunk pedig az volt, hogy a helyi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület számára megfelelő helyszínt biztosítsunk a cséplési bemutató megtartásához, a civil szervezet ugyanis felújíttatott egy régi cséplőgépet, aminek működésére rengetegen kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!