Sport

2017.08.25. 18:55

A ZTE FC és a Ziccer NLSE női együttesei hazai pályán kezdenek

NAGYKANIZSA, ZALAEGERSZEG A múlt heti Magyar Kupa-mérkőzések egyfajta főpróbát is jelentettek női NB II-es labdarúgó-bajnokságban szereplő zalai csapatok számára, ám az igazi bemutatkozás most jön el. Indul a 2017-2018. évi szezon.

Kühne László

Az elmúlt szezonban az NB II-es női labdarúgó-bajnokságban gyengén szerepelt a ZTE FC csapata. Az új idénynek új szakvezetővel vág neki az együttes, a megyei bajnokságban bajnok Göcsej SK edzője, Pergel Andrea ült le a kispadra.

- A megyeiben szereplő csapatom megszűnt, s kapóra jött a ZTE felkérése. Az is igaz, hogy a végső igen meghozatala előtt hosszan gondolkodtam, s nagy kihívást jelent számomra a feladat - hangoztatta Pergel Andrea.

A csapatnál jelentős változások történtek a nyáron. Tizennégy játékos érkezett, nyolcan a Göcsej SK-tól, s öten távoztak. A Magyar Labdarúgó Szövetség változtatott a másodosztály lebonyolításán, így a női csapatok ismét két csoportban játszanak, hét-hét csapattal. Visszalépések miatt lett páratlan a mezőny.

A fiatal Németh Dorka (a labdával) és a ZTE FC csapata is készen áll a rajtra Fotó: Katona Tibor

- Amikor kétcsoportos volt a bajnokság, mindig jól szerepelt a ZTE, remélem ismét így lesz - bizakodott Pergel Andrea. - Konkrét célt nem tűzünk a csapat elé, az edzéseken gyakoroltakat szeretném viszontlátni a pályán. Ha ez megvalósul, akkor biztosan jönnek az eredmények is. Minden mérkőzésen győzni szeretnénk, így a hazai nyitányon, a PMFC Keresztes Lovagok ellen is.

A ZTE FC-PMFC találkozót szombaton 14 órától rendezik a Városi Sportcentrumban.

A nagykanizsai, a nyáron az NTE 1866-ból kivált Ziccer NLSE újonc az NB II-es pontvadászatban, bár a keret tagjai korábban már játszottak ebben az osztályban.

- A felkészülés során a tervek szerint pécsi és budapesti ellenfelekkel is a mérkőztünk volna, de mindketten lemondták a találkozókat - szólt a felkészülésükről is a rajt előtt Benedek József edző. - Egy biztos, a keretünk kissé szűkös, ugyanakkor a nyár miatt még nem számolhattam mindenkivel. Ez is közrejátszott, hogy az MK keretében vereséggel kezdtünk.

S hogy hol tart most a csapat a bajnokság rajtja előtt?

- Inkább játékban nyújtottunk kevesebbet, mint fizikális téren, hiszen támadásban sokkal többet kell majd mutatnunk a Balatonfüred elleni szombati bajnoki nyitányon - folytatta ezzel az edző. - Egyszerűen arra kell rávenni a lányokat, hogy próbáljanak kombinatívabban focizni, meg kell nyugodniuk. Az igaz, hogy játékoskeretünk nem bő, ezt meg kell oldanunk, ugyanakkor sok múlik azon, hogy a nyár elteltével lássuk, kikre is számíthatunk. Vagyis, a bajnoki szereplést hogyan tudjuk összeegyeztetni az iskolai elfoglaltságokkal.

A Ziccer NLSE-Balatonfüred találkozót szombaton 11 órától rendezik a Mindenki Sportpályáján.

Ezek is érdekelhetik