Sport

2016.11.23. 11:43

Hagyományos tekebajnokság - Napestig gurítottak

Kilimán – A helybéli (ifjabb) Horváth-házaspár tarolt a hétvégi, immár hagyományos tekebajnokságon, amit a korábbi évekhez hasonlóan a közeli Zalaszentmihályon rendezett meg a kilimáni önkormányzat, a lakók lelkes, baráti csapatával karöltve.

Szabó Zsófia

Ezúttal sem kellett kötéllel rángatni a bábudöntögetésre a falu lakóit. Ugyanis szép számmal vettek részt a mostani tekerangadón is. Tizenöt stramm, kilimáni férfiú döntött amellett szombaton, gurít egy (vagy több) jót Szentmihályon, ám sokukat nem „merték” egyedül szélnek ereszteni asszonyok. Nyolc hölgy nem csak szemlélőként volt jelen, hanem indult is a házi bajnokságon, ami – mint a település polgármestere, Pusztai Szabolcs elárulta – nem csak kiélezett párbajokról szólt, hanem, természetesen, a jókedvről és a mulatásról.

A kilimáni teke-keménymag egyik oszlopos tagja, Csóka Gergő reményteli gurítás közben Fotó: Farkas Patrik

A nagy küzdelmek után végül kora este kiderült, ki bánt csínján a golyókkal. A nőknél Horváthné Zsoldos Viktória, megelőzve Németh Tamásnét és Pusztainé Huszár Elisabethet. A vigasz kupát Tóth Marianna nyerte, míg az uraknál Kiss László. Ez utóbbi nem „mezőnyében” ifjabb Horváth László diadalmaskodott, második Kornis László, harmadik pedig Kiss Attila lett.

Ezek is érdekelhetik