Sport

2016.01.14. 16:29

A ZTE-ZÁÉV megismételt EK-döntőre vár, Fehér László távozott a válogatott éléről

Zalaegerszeg - A hét végén a Szuper Ligában szereplő zalai tekecsapatok újra a lovak közé csapnak, vagyis megkezdik idei sorozatukat, pontosabban folytatják a bajnoki küzdelmeket.

Kerkai Attila

Új fejlemény, hogy Fehér László, a ZTK-FMVas szakvezetője távozik a férfi szövetségi kapitányi posztról, a ZTE-ZÁÉV TK pedig a „megismételt" Európa Kupa-döntőre vár...  

Kezdjük előbb a női csapattal, hiszen a ZTE-ZÁÉV TK szombaton 10 órától a Szentes csapatát fogadja a Városi Sportcentrumban. Baján Jánost, a csapat edzőjét kérdezve gyorsan kiderült, hogy a decemberi utolsó forduló óta együttese nem sok pihenőt kapott, pontosabban „készenlétben" állt. Ehhez tudni kell, hogy a ZTE-ZÁÉV TK az októberi németországi csapat Európa Kupán a döntőig menetelt, ahol viszont kikapott a szlovák Podbrezovától, ám lett folytatása ennek a viadalnak. A végül 5. helyen zárt osztrák St. Pölten ugyanis megóvta az EK végeredményét a nemzetközi szövetségnél, hiszen „kiszúrták", hogy a Podbrezovánál egy játékos jogosulatlanul szerepelt a sorozatban. A szlovákok eredményeit utólag törölték, azonban a ZTE-ZÁÉV TK mégsem lehet játék nélkül Európa Kupa-győztes... A megismételt döntőre vár.

- Tulajdonképpen ezért nem álltunk le a szünetben sem, hiszen vártuk, hogy mikor értesítenek bennünket - ezt már Baján János, a ZTE-ZÁÉV TK edzője mondta el. - A nemzetközi szövetség döntése értelmében a kizárt Podbrezova eredményeit törlik, így az osztrák csapat lépett előre a legjobb négy közé. Papíron a St. Pölten és a német Schreizheim is elődöntős, és a döntés értelmében le kell játszaniuk utólag ezt a találkozót, és a döntőt is, melyet kettejük közül valaki ellenünk vívná. A kérdés csak az, hogy mikor és hol, mert erről még nem született döntés.

- A hazai bajnokságban viszont nem várunk tovább, hiszen szombaton a Szentes érkezik hozzánk. Horváth Katalin sérülés, Szabó Márta elfoglaltsága miatt sem léphet pályára. Az esélyesek mi vagyunk, de nem vehetjük fél vállról a találkozót. Győzni akarunk, hogy mostani harmadik helyezésünket megerősítsük. Sőt, a tervünk az, hogy az alapszakasz végére a második helyig jussunk. Márpedig ehhez pedig minden pontra szükség van, így szombaton is.

Fehér László edző itt éppen Kozma Károlynak ad tanácsot. Mostantól csak a ZTK-ra összpontosít
Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTK-FMVas férficsapata idegenben kezdi az évet, ugyanis szombaton a Péti MTE vendége lesz. Fehér László, a zalaiak szakvezetője elmondta, kihasználták a szünet adta lehetőségeket, volt benne pihenő és persze kemény munka.

- Szerencsére elkerültek bennünket a sérülések, így teljes csapattal várjuk a folytatást - hallottuk Fehér Lászlótól. - A Pét otthonában nem szeretnénk hibázni. A harmadik helyen állunk és a dobogó a cél a bajnokság végére is. Ahogy megyünk bele a bajnokság sűrűjébe, úgy lesznek egyre kiélezettebb találkozóink, amire felkészültünk.

Fehér László pedig már nem szövetségi kapitánya a férfiválogatottnak. A csapatot 2013-ban világbajnoki címig vezető szakember a 2015-ös vb-n is a válogatott élén dolgozott és elődöntősök voltak. Fehér László később értékelte a magyar szereplést és egy újságcikkben elhangzott mondat miatt etikai vizsgálatot indított ellene a hazai szövetség. 

– Az etikai vizsgálat következtében már nem én vagyok a szövetségi kapitány – mondta el Fehér László. – Az a döntés született: ha bocsánatot kérek az érintettektől, folytathatom a munkát, ám ezt nem tettem meg. A megjelent nyilatkozatomat fenntartom, vagyis nem nem mindenki segítette a munkámat a vb-n, sőt... Ráadásul a vizsgálatról és annak eredményéről sem kaptam hivatalos értesítést. Ezek után úgy döntöttem, hogy kizárólag a klubcsapatomra koncentrálok a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!