Sport

2015.06.26. 14:39

Zalai éremesélyek az úszó ob előtt - Az 50 méteres gyorsúszásban címvédő Molnár Flóra már Szingapúr felé tekint

Győrben rendezik meg a felnőtt úszó országos bajnokságot, melyre a Dél-zalai Vízmű SE és az egerszegi EuropTec ZÚK sportolói is készülnek. A kanizsai Molnár Flóra 50 m gyorson címvédőként utazik Győrbe, és most is éremesélyes, ahogy az egerszegi Matyasovszky Dalma is.

Kerkai Attila

Az ob küzdelmei most szombaton kezdődnek, és egészen a jövő hét végéig tartanak. A Dél-Zalai Vízmű SE csapatából Abay Nemes Anna, Fodor Helga, Molnár Flóra és Zámodics Márk készül a felnőtt országos bajnokságra. Közülük a legnagyobb várakozás érthetően Molnár Flóra szereplését övezi, aki tavaly az 50 méteres gyorsúszásban magyar bajnoki címnek örülhetett. Flóra azonban nem csupán a már említett számban léphet most rajtkőre.

– Vasárnap utazunk Győrbe, és először kedden úszom majd, de a fő számaim, vagyis az 50 m és 100 m gyors, valamint az 50 m pillangó csütörtöktől kezdődnek – mondta még idehaza a már javában a kisalföldi versenyre készülő kanizsai úszó.

És hogy milyen reményekkel tekint az előtte álló napok elé? Egy országos bajnokság előtt sportágtól függetlenül minden versenyző számára fontos ez a kérdés – pláne ha az illető egy évvel korábban a legjobb tudott lenni hazájában.

– Szerintem ilyen esetben fölösleges a biztos címvédéséről beszélni, hiszen a mezőny ezúttal is roppant erős lesz. Ráadásul én erre az ob-ra inkább már mint egy állomásra tekintek a szezon további részét illetően. A nagy cél pedig számomra nem más, mint a junior világbajnokság, mely a nyár legvégén kezdődik Szingapúrban.

A kanizsai Molnár Flóra fő számai keddtől következnek Győrben. Fotó: archív/Szakony Attila

A felnőtt bajnokságra az EuropTec ZÚK úszói közül Matyasovszky Dalma és Lengyel Anna készül. Előbbi csak szombaton érkezik haza, hiszen még pénteken is Bakuban, az I. Európa Játékokon vett részt. De persze ettől függetlenül fontos állomás lesz számára is az ob. Matyasovszky éremesélyes a hátúszó számokban (200 m, 100 m, 50 m), de 200 gyorson és 400 gyorson is kipróbálja magát a szintén nagyon erős magyar felnőtt mezőnyben. Az egerszegiek közül Lengyel Anna is indul Győrben, aki 800 és 1500 m gyors mellett 100 m és 200 m pillangón is felveszi a küzdelmet riválisaival. Ő döntős helyezésekben bízhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!