Sport

2015.06.12. 13:45

Országos Szenior Rapid Sakkbajnokság

Nagykanizsa - Pénteken bonyolították le a Bagonyai Sakk Klubban a II. Országos Szenior Rapid Sakkbajnokság helyi elődöntőjét. Eredményhirdetés hétfőn 14 órakor lesz a polgármesteri hivatalban.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadótól, idősügyi referenstől megtudtuk: a kanizsai elődöntőre 10 fő nevezett, akik közül 3 jut az országos döntőbe.

- Nagykanizsa önkormányzatának idősügyi tanácsa az Aquaprofit NTSK-val közösen idén másodszor hirdette meg az országos szenior sakkbajnokságot - bocsátotta előre. - Városunk e verseny megszervezésével is szeretné deklarálni, hogy az idős kornak is vannak értékei és lehet aktív közösségi életet élni.

Parti közben: Kercsmarics József, Balogh István és Béres János Fotó: Szakony Attila

Dr. Szabados Gyula hozzáfűzte: úgy tűnik, hogy a város által elindított kezdeményezésnek szép számmal lesznek követői, ugyanis míg tavaly 33 önkormányzat rendezte meg saját elődöntőjét, idén várhatóan ötvenre nő ez a szám. Így a remények szerint legalább 100 fő részvételével kerülhet sor majd az országos döntőre a dél-zalai városban.

- Meggyőződésem szerint egy szenzációs kezdeményezés haszonélvezői vagyunk - ezt már Papp Nándortól, az Aquaprofit csapatvezetőjétől hallottuk. Tavaly az országos és a helyi idősügyi tanács összefogásával 63 versenyzővel tudtuk megrendezni a döntőt Nagykanizsán, de most, hogy a Magyar Sakkszövetség is tudja reklámozni a bajnokságot, 100-120 főre szerintem is számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!