Sport

2014.05.14. 17:35

Idén is döntőben a Kékfehér Kenguruk

Zalaegerszeg - Zalakerámia-ZTE KK U12-es csapata regionális bajnok lett és már gőzerővel készül az országos fináléra. Közben egy olaszországi tornán is részt vett Halász Gergely együttese.

Kerkai Attila

Még bőven áprilisban zárult a gyermek korosztályú (U12) fiú kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszása, melynek regionális döntőjét a a Zalakerámia ZTE KK, Kékfehér Kenguruk nevű együttese megnyerte. A fiúk akárcsak tavaly idén is bejutottak ezzel az országos döntőbe, amit június elején rendeznek meg.

A Halász Gergely edzette együttes egy olaszországi tornára is eljutott. A Torneo Sportilia elnevezésű U12-es kosárlabda tornán Magyarországot a kenguruk képviselték A csoportküzdelmek során nem talált legyőzőre (3 győzelem) a csapat, így döntőt játszhatott az olasz Ca ossi Forli együttesével ahol egy kiélezett mérkőzésen 10 pontos vereséget szenvedett.

A régiós kosárlabda-bajnokságot megnyert egerszegi csapat (Fotó: ZTE KK)

A szezon során a csapatban szerepeltek: Büki Bence, Csuti Kornél, Fullér Soma, Szabó Milán, Békési Péter, Simó Bence, Gerencsér Péter, Kámán Kristóf, Rákóczi Máté, Lukács Bálint, Oswald Dániel, Fullér Patrik, Dinnyés Benedek, Vargyai Kristóf, Kovács Bertalan, Slezák Barnabás, Varga Huba, Schneider Dávid, Kisunyom Zsombor, Szentmihályi Máté, Zimborás Ákos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!