Sport

2014.02.18. 15:00

A téli műfüves torna elérte a célját, nagy segítség volt a csapatoknak

Zalaegerszeg - Alig hogy véget ért az első ízben kiírt Téli Kupa műfüves felkészülési labdarúgó-torna, már a jövő évi tervekről is hallhattunk, hiszen a sorozat pozitív visszajelzéseket kapott.

Kerkai Attila

Az MLSZ Zala megyei igazgatósága által első alkalommal megszervezett felkészülési sorozatot a Zalaszentgrót nyerte meg, azonban Józsi György megyei igazgató is inkább azt hangsúlyozta: a csapatok számára nem is annyira az eredmény, mint inkább a játéklehetőség jött jól.

- Gyorsan jött a gondolat, hogy szervezzük meg ezt a tornát, részben azért, mert a megyei csapatok jelezték, hogy gondjaik vannak a műfüves pályák foglalásaival - kezdte Józsi György, amikor arra kértük, ossza meg velünk tapasztalatait. - Kapóra jött, hogy a nagykanizsai és a hévízi műfüves pálya is MLSZ forrásból valósult meg, így a szövetségnek lehetősége van bizonyos mértékig rendezvényidőt kérni. Mosta csak az I. osztályúakat hívtuk meg, akik közül 12 csapat indult, a többi négy helyre a második vonalból kértünk fel indulókat. Azt gondolom, hogy jól sikerült a torna és a visszajelzések is ezt erősítik meg számunkra. Nagy segítség volt ez a csapatoknak, hiszen a nevezési díjból csak a játékvezetői díjat kellett állniuk, a pályákért nem kellett fizetni és öt mérkőzést játszhattak.

A megyei igazgató persze kitért arra is, hogy több mérkőzés elmaradt, részben az időjárás okozta (ónos eső) nehézségek miatt, részben ki nem állások okán.

- Hétközi meccsek eleve nem jöhettek szóba, így a pótlások sem, vagy csak abban az esetben, ha a két együttes vállalta ezt - folytatta Józsi György. Az is gondot okozott, hogy két hét végén is két egymást követő napon rendeztük meg a mérkőzéseket és ez több csapatnál is létszámhiányt okozott. Legközelebb erre is figyelni kell, hiszen amatőrökről van szó, akik dolgoznak, vagy tanulnak, és a hét végét esetleg teljesen fel kellett adniuk a család rovására.

A jövő pedig már szerveződik, s erről is beszélt a megyei igazgató.

- A 2014-2015-ös bajnoki kiírásba már belevesszük a téli felkészülési tornát is, így több időnk lesz a felkészülésre és a csapatoknak is tért rá terveikre. Várhatóan a tavasszal elkészül a második nagyméretű műfüves pálya Zalaegerszegen, így már nem csak az első, hanem a másodosztály együttesei is indulhatnak. Azt tervezzük, hogy egy hét végén csak egy játéknapot iktatunk a programba, éppen a mostani tapasztalatok alapján. Valószínűleg még több hét végén rendezzük majd meg a sorozatot, s azt a majd a csapatokkal egyeztetve döntjük el, hogy már januárban induljon vagy később.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!