Sport

2012.12.19. 20:04

A ZTE NKK a legjobbkor jött ki a hullámvölgyből

Zalaegerszeg - A legjobb négy közé jutás szempontjából talán az utolsó esélybe kapaszkodhatott szerdán a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabda csapata. A győzelem nem maradt el a PEAC ellen, de lehetett volna még nagyobb különbségű is, s az lett volna az igazi...

Kerkai Attila

ZTE NKK-PEAC-Pécs 77-68 (24-17, 14-21, 17-8, 22-22)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Győrffy, Bodnár, Surányi. 
ZTE NKK: Czank (5/3), Varga Zs. (17), Vida (7), Szélesy (17/3), Horváth Zs. (5). Csere: Szalay (2), Gensler (19/6), Michailova (2), Ambrus Sz. (2). Edző: Gáll Tamás. 
PEAC: Fűrész (8/6), Horváth L. (6), Barbour (15), Dusanic (83), Jeaschke (24). Csere: Szamosi (4), Czirják (2), Csutorás (2), Balla (-), Czukor (-). Edző: Zeljko Djokic.
Kipontozódott: Varga Zs. a 34., illetve Csutorás a 28., Barbour a 37.  percben.

Már-már férfias stílusban kezdett mindkét csapat, hiszen keményen védekeztek egymáson, így alig esett kosár. A kérdés az volt, meddig bírják mindezt, aztán  a ZTE NKK  kapta el előbb a fonalat (19-13).  Varga ponterősen kosarazott, s összességében a ZTE NKK összeszedettnek tűnt. Nagy kár, hogy a második negyedben akadt egy periódus, amikor sok helyzet maradt kihasználatlanul hazai oldalon, amivel élt a PEAC és feljött, majd  egyenlített (38-38).

Többen is jó teljesítményt nyújtottak (Varga, Gensler) a zalaiaktól, köztük Szélesy Judit (dobás közben), aki igazi vezér volt (Fotó: Katona Tibor)

Nem ígérkezett könnyű menetnek a második félidő sem, kosár alig esett. Vontatottan haladt a mérkőzés, amikor még az időmérő berendezés is megadta magát... Állt a játék és ez már nem először fordul elő kosárlabda-mérkőzéseken a sportcsarnokban. A kényszerszünetből a zalaiak jöttek ki jobban: Szélesy triplájával ismét elléptek (49-42). A ZTE NKK szigorúan védekezett és mindössze nyolc pontot engedett a harmadik negyedben a pécsieknek. A záró szakaszban a 32. percben már 14 pontra hízott a hazai előny (60-46), sőt Gensler két triplája után 66-49 is volt már az állás. Mindez amiatt volt érdekes, mert a zalaiak az "odavágón" 14 ponttal kaptak ki Pécsett és az egymás elleni eredmény igenis számít majd a végelszámolásnál. A PEAC a végén érezte ezt, kockáztatott és bejött neki néhány távoli kísérlet, így faragott hátrányából. A ZTE NKK két fájó vereség után most nagyon szép sikert ért el, s majd kiderül, hogy mindez mennyit is ér...

Gáll Tamás: "Az előzményekhez képest óriási formaváltozáson mentünk keresztül. Nagyot küzdöttünk és ennek meg is lett az eredménye."

Zeljko Djokic: "Nagyon rosszul reagáltunk a harmadik negyedbeli kényszerszünetre, amikor állt a játék. A büntetőkkel is akadtak gondok, de a ZTE ma nagyon jól játszott és ez döntött, amiért gratulálok neki."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!