Sport

2010.11.10. 16:12

Egyed Zsanett aranyérme

A női serdülő korosztálynak rendezett tatabányai országos bajnokságon a Kanizsai Birkózó Egyesületet a 46 kg-os Egyed Zsanett képviselte. A tehetséges lány higgadt versenyzéssel a dobogó csúcsára állhatott fel.

Benedek Bálint

A kanizsaiak 14 éves üdvöskéje, Egyed Zsanett tavaly megnyerte a diákolimpiát, sőt több rangos viadalon bizonyított, így az edző, Szatmári Zsolt titkon bízott benne, hogy tanítványa ezúttal is ereje teljében áll szőnyegre. Igaza is lett, hiszen Zsanett az első körben a BVSC-s ellenfelét alig 15 másodperc alatt fektette két vállra.

Zsanett eztán is fegyelmezetten versenyzett, ugyanis a döntőbe kerülésért a pestszentimrei indulót újra meggyőző fölénnyel győzte le. Az aranyéremért folytatott küzdelemben, talán a fáradtság is közrejátszhatott abban, hogy Zsanettől az első menetet „ellopta” orosházi ellenfele. A dél-zalaiak versenyzője viszont ezt követően sem adta fel, a második menetben sikerült bebiztosítania a diadalát.


- Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Zsanett a harmadik magyar bajnoki címet ünnepelhette – mondta Szatmári Zsolt edző. – Az Egyed testvérek már korábban beírták magukat a kanizsai birkózás történetébe, hisz´ Zsanett öcscse, Balázs diák magyar bajnokságot nyert.

Szatmári Zsolt még hozzátette: a tatabányai viadalt a női szakág vezetője, Nagy Lajos is végignézte, s a 14 éves lány kivételes teljesítményét látva Zsanettot is nagyon szívesen látná a válogatott keretben.

Persze addig még sok lemondásra, s kemény munkára van szükség, ám ha a kanizsai birkózó a válogató összecsapásokon hasonlóan jól szerepel esélye lehet bekerülni a legjobbak közé. S akkor talán már a nemzetközi birkózószövetség (FILA) által 2011- ben Szombathelyen rendezendő ifjúsági világbajnokságon is szőnyegre léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!