Sport

2010.07.09. 17:22

Viszlát Európa! - A ZTE FC korán búcsúzott... (videókkal frissítve!)

A ZTE csürörtök esti fellépésén beigazolódott az örök futballtörvény: ha kihagyod a helyzeteket, az megbosszulhatja magát. A Tirana egy szerencsés góllal győzött Zalaegerszegen, így ők találkozhatnak a következő körben a holland Utrechttel. Az egerszegiek számára ennyi volt az idei nemzetközi szereplés...

Urbanics Pál

ZTE FC - KF Tirana 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Európa Liga-selejtező, 1. kör, 2. meccs

Zalaegerszeg, ZTE Aréna. 3425 néző. Jv.: Iliasz Szpathasz (görög)

ZTE FC: Vlaszák - Panikvar, Bogunovics, Miljatovic, Kocsárdi - Magasföldi, Máté, Kamber, Illés - Pavicsevics, Rudnevs. Vezetőedző: Csank János.

Cserepad: Sipos, Kovács G., Szalai, Balázs, Magasföldi

KF Tirana: Lika - Sina, Osmani, Pashaj, Metani - Lila, Karabeci, Lilaj, Plaku - Pejic, Hajdari. Vezetőedző: Sulejman Starova.

Cserepad: B. Nallbani, Bicaj, Dabulla, Metani, Tusha, Malindi, Sorra


Búcsú az Európa Ligától - olvassa el kapcsolódó cikkünket! KLIKK IDE!

Egy, a kimaradt ZTE lehetőségek közül... Videó: zalaihirlap.hu

Vlaszák Géza óriási bravúrja: a 92. percben tizenegyest hárít a ZTE hálóőre, meccsben tartva ezzel a hazaiakat - Videó: zalaihirlap.hu 

A mindent eldöntő gól... Karabeci szabadrúgása megpattant a sorfalon és a labda a kapu bal oldalába vágódott - Videó: zalaihirlap.hu

Egy dolog már a mérkőzés előtt eldőlt, hiszen a ZTE kezdőcsapatában helyet kapott a lett gólzsák Artjoms Rudnevs, így a hazaiak az itthon félelmetesnek számító Pavicsevics, Rudnevs kettőssel rohamozzák az albánok kapuját.

Hamarosan kezdődik a találkozó. A vendég Tirana kezdi a mérkőzést. A ZTE FC kék-fehérben az albánok feketében játszanak.

Az első percek az ismerkedés jegyében telnek, majd a 4. percben Illés ad be jobbról, a vendégvédők tisztázni tudnak.

Kevesen látogattak ki a ZTE-Arénába, a jó idő ellenére maximum 3000 néző lehet...

9. perc: A ZTE mezőnyfölényben játszik, ám igazi helyzet még nem alakult ki az albánok kapuja előtt.

A gólnélküli döntetlen egyik félnek sem kedvezne, hiszen az odavágón 0-0 volt a végeredmény.

14. perc: Megvan az első egerszegi helyzet: Magasföldi egy Kamber labdáját szelidíti meg a kaputól 14 méterre, majd fölé lő.

A vendégek két csatára Pejic és Hajdari elég veszélyesnek tűnnek, így a ZTE védelemnek igencsak oda kell figyelni a kontrákra. Továbbra is mezőnyben küzdenek a csapatok...

27. perc: Miljatovic keresztlabdája után Pavicsevics fejelhet kapura, ám a bíró megállítja az akciót les miatt.

28. perc: Egy perccel később újra veszélyben a vendégek kapuja, Illés jó ütemben ad be jobbról, az érkező Pavicsevics centikkel fejel fölé. Nagy helyzet volt.

30. perc: Kocsárdi jobb oldali beadása elszáll az érkezők feje fölött, a hátulról érkező Panikvar azonban befutja a labdát és csúnyán fölé durrant.

33. perc: Panikvar szabálytalansága után a vendégek rúghatnak jó szögből szabadrúgást, a kaputól 29 méterre. Pejic belerúgja sorfalba. Panikvar sárgát kap.

34. perc: Plaku vállalkozik lövésre a ZTE tizenhatosának sarkáról, balról. Csavarását Vlaszák bravúrral hárítja, majd a kipattanót Pejic kis híján besodorja a hazai kapuba.

 

 

36. perc: Újabb vendég szabadrúgás: Plaku ezúttal fölé csavarja kb. harmincról.

43. perc: Óriási helyzetet hagy ki a Zete. Illés Kamberrel játszik össze a jobbszélen, utóbbi beadása teljesen egyedül találja a kapu előtt Pavicsevicset, a csatár rosszul helyezett fejesét azonban megfogja Lika.

45. perc: Az ellentámadásnál Vlaszák védi bravúrral Lilaj lövését, majd a görög bíró lefújja az első félidőt.

Az első félidőben kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a befejezéseknél mindig hiba csúszott a gépezetbe.

2. félidő

Szünetben cserélt a ZTE FC: Magasföldi helyén Balázs játszik tovább.

46. perc: A frissen beállt Balázs adott be élesen balról, az érkező Rudnevs elől szögletre mentenek a vendégvédők. Az ellentámadásnál Pejic fejelt kapu felé.

50. perc: Ismét Balázs Zsolt kevergetett az albánok térfelén keresztlabdájáról épphogy lecsúszott Rudnevs.

51. perc: Plaku cselezgetett a ZTE tizenhatosán belül, a védők üggyel-bajjal és kis Vlaszák segítséggel tisztáznak, még mielőtt nagyobb baj lenne... 

A ZTE láthatóan megpróbálja felpörgetni a játékot, a frissen beállt Balázs Zsolt sok zavart okoz az albán védelemben.

54. perc: Rudnevs egyéni szólója után jobbról lő a tizenhatos magasságából, de a labda keresztbe elmegy a kapu előtt.

60. perc: Máté felívelése után Balázs kerül helyzetbe, de a vendégek védelme az utolsó pillanatban tisztáz előle.

61. perc: Cserélnek a vendégek: Hajdarit Malindi váltotta.

62. perc: Rudnevs erőszakosan tör be a vendégek tizenhatosán belülre jobbról, visszagurít Máténak, aki nagyon csúnyán eltöri a labdát.

65. perc: Pavicsevics lefejelt labdája után Balázs kerülhetett volna helyzetbe, ha nagyobb lenne a pálya...így kirugással jöhetnek a vendégek.

66. perc: Rudnevs jobb oldali beadás után Balázs fejesét védi Lika. Egy perccel később Kocsárdi ível be jobbról, Rudnevs pedig nagy helyzetben középről mellé fejel.

69. perc: Plaku kellemetlen ellenfél, ezúttal a Zete 16-osának bal széléről csavar kapura, centikkel mellé. Meleg helyzet volt...

72. perc: Malindo bal oldali beadása megy el az érkező albán támadók előtt, de a lecsapódó beadás kis híján beakad Vlaszák hálójába.

73. perc: Plaku cselezgetett a jobb oldalon, majd csúnyán fölé lőtt Vlaszák kapujától 20 méterre.

80. perc: Illés veszi észre az albán tizenhatos sarkán ácsorgó Rudnevset, aki hirtelen ötlettől vezérelve rálövi. A labda az oldalhálóba vágódik. A vendégek kontrája után Lilaj kerül helyzetbe, de lövése csúnyán mellé megy.

82. perc: Vlaszák lép ki jól kapujából és tisztáz szépen a gólra éhes Pejic elől.

86. perc: Illés sárgul be Lila visszahúzása után. Ugyanebben a percben Balázs Zsolt szerez labdát a jobbszélen, beadása után Pavicsevics kerül kihagyhatatlan helyzetbe, neki azonban sikerül kihagyni... Erőtlen lövését könnyen szedi fel Lika.

 

89. perc: Vlaszák szedi fel a labdát a kiugró Pejic elől, utóbbinak sikerül fejberúgni az egerszegi kapust.

91. perc: Kocsárdi beadása után Kamber 11 méterről lőtt, de Lika bravúrral hárított, az ismétlést Máté négy méterről bombázta a kapusba.

92. perc: Miljatovic rántja le az agilisan játszó Plakut a 16-oson belül. Sárga lap és jogos a 11-es. VLASZÁK KIVÉDI!!!!!!! A büntetőt a sértett lőtte, de a jobb sarokra tartó labdát az egerszegi kapus hárítani tudta. Hosszabbítás következik.

 

Hosszabbítás, 1. negyedóra:

Cserélnek a hazaiak: Illés helyén Horváth András a csapatban.

93. perc: Balázs jobb oldali beadása után alakulhatna ki helyzet az albánok kapuja előtt, de Lika az utolsó pillanatban felszedi a labdát.

95. perc: Rudnevs kerül helyzetbe, de 13 méterről leadott lapos lövését védi a Tirana kapusa.

 

97. perc: Kamber jobb oldali beívelésére két egerszegi játékos rajtol rá egyszerre a vendégek 16-osánál - Panikvar és Pavicsevics csúnyán összefutnak, de kis ápolás után folytatni tudják a játékot.

103.perc: Horváth vágez el szabadrúgást jobbról a vendégkaputól 35 méterre. Felívelése előbb Kamber, majd Bogunovics előtt megy el centikkel.

105. perc: Balázs Zsolt hagy ki nagy helyzetet, Horváth András jobb oldli beívelése üresen találja a ZTE csatárát, akinek éles szögből leadott lövése centikkel megy Lika kapuja mellé. Vége az első negyedórának.

Hosszabbítás, 2. negyedóra:

Cserél a Zete: Pavicsevics helyére Rajcomar áll.

106. perc: Karabeci szabadrúgásgóljával vezet a vendégcsapat: 0-1. A jobb oldalról elvégzett pontrúgásnál megpattant a labda a sorfalon, és Karabeci labdája a kapu bal oldalába csapódott. Ezzel a góllal valószínűleg elszálltak az egerszegi reményekm hiszen két gólt kellene szerezni a továbbjutáshoz 10 perc alatt...

Érdekesség, hogy a KF Tirana legutóbbi magyarországi vendégjátéka alkalmával 0-1-re nyert a Ferencváros ellen az Üllői úton...

116. perc: Becsülettel megy előre a ZTE, de helyzetet nem tud kialakítani.

120. perc: Plaku helyett Sorra játszik tovább. A lassan leballagó Plaku sárgát kap időhúzásért.

 

Vége a mérkőzésnek. Továbbjutott a KF Tirana. 1-0-ás összesítéssel. A ZTE csapatának ennyi volt az idei kupaszezonja, sajnos már az albán ellenfél is megoldhatatlan feladatnak mutatkozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!