Sport

2010.07.19. 02:27

Sikeres hetek után a Polgári Lövész Egylet Zalaegerszeg tagjai

Zalaegerszeg - Sikeres és meglehetősen zsúfolt heteken jutottak túl a Polgári Lövész Egylet Zalaegerszeg tagjai, akik közül Szabó Béla és Németh Ferenc nemcsak idehaza, de a határokon túl is nagyszerűen szerepelt.

Kerkai Attila

A PLE Zalaegerszeg sportlövői még áprilisban kezdték meg a Takács Károly Vándorkupa sorozatát és a négyfordulós versengés júniusban ért véget. A két olimpiai bajnokságot nyert pisztolyos versenyző emlékére szervezett viadalon a legjobb honi szabadidős (amatőr) lövészek vesznek részt, s ott volt a mezőnyben az egerszegi Szabó Béla és Németh Ferenc is. A központi gyújtású 20 lövéses versenyszámban Szabó Béla a négy fordulóból kettőt megnyert és az összesítésben 574 körös eredménnyel elnyerte a vándorkupát. Klubtársa, Németh Ferenc 559 körrel a dobogó harmadik fokán végzett. A sportpisztoly 20 lövéses számában is indult a két PLE-s lövész: Szabó a 4. míg Németh az 5. helyen zárt.

 

A PLE tagjai külföldön is rajthoz álltak, méghozzá Csehországban, ahol 20. alkalomnmal rendezték meg a 45 év felettiek számára kiírt veterán bajnokságot, amely gyakorlatilag a szeniorok Európa-bajnokságának felel meg. A plzeni viadalon 11 országból sereglettek össze a sportlövők, a PLE részéről hárman (Hollé Zsolt, Németh Ferenc, Szabó Béla) indultak. A zalaiak remek eredményekkel, kiemelkedő teljesítményt nyújtva tették le a névjegyüket. A légpisztoly 40 lövéses számában ezüstérmet nyert Szabó Béla 383 körrel, míg Németh Ferenc hatodikként zárt (371 kör). A sportpisztolyosoknál (30 lövés) Németh Ferenc lett második (285 kör), itt Szabó bronzérmet szerzett (284 kör). A sportpisztoly 3030 lövéses száma (pontlövészet és beforduló céltábla) viszont zalai sikert hozott. A nagy koncentrációt igénylő versenyben Németh Ferenc győzött 566 körrel, ugyanitt Szabó Béla a 3. helyen zárt 562 körrel. Ezzel elmondható, hogy a csehországi kiruccanás igencsak jól sikerült Németh Ferenc és Szabó Béla számára. Hollé Zsolt is kitett magáért, de nem tudott döntőbe kerülni, akik itthon is folytaták sikeres szereplésüket.

ITTHON BUDAPEST-BAJNOKI CÍMEK

Hazatérve itthon, a Budapest- bajnokságon folytatódott a két egerszegi sportlövő Németh Ferenc és Szabó Béla sikersorozata. Méghozzá az olimpiai versenyszámokhoz tartozó két kategóriában, ami külön emeli a sikerek értékét. A sportpisztoly 30+30 lövésében Németh Ferenc 564 kört ért el, ami a legjobb eredményt takarta, a központi gyújtású pisztoly (30+30-as szám) pedig Szabó Béla mondhatta el ugyanezt magáról 565 körös eredménye után. Utóbbi számban Németh harmadik lett (540 kör). A nemzeti versenyszámokban is szereztek még két érmet. Sportpisztoly 20 lövés: 2. Szabó Béla 189 kör. Központi gyújtású pisztoly 20 lövés: 2. Németh Ferenc 190 kör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!