Sport

2010.01.19. 03:29

Újabb egy esztendőre

Hétfő délelőtt a zalaegerszegi Zalaszám Kft. irodaházában Farkas Olivér, a cég marketingigazgatója köszöntötte a Zalaszám-ZAC vezetőit, s a sajtó képviselőit. Az apropó az volt, hogy újabb egy esztendőre aláírták a szponzori szerződést az atlétákkal.

Bóbics László

 

- Nagyon örülök, hogy ismét létrejött ez a találkozó, mert ez az idei működésünk egy nagyon fontos garanciája. A névadó szponzorunk újra kitett magáért, hiszen az előző évhez képest, válság ide, válság oda, emelte a támogatást. Amióta ez a rendkívül gyümölcsöző kapcsolat tart, a számítástechnikai cég háromszorosára emelte a szponzorálást, amíg az önkormányzat és az állam a juttatásait egyharmadára csökkentette. Különösen az utóbbiak miatt kell szűkebbre húzni a takarónkat, és már két válogatott atlétától, Váczi Jánostól és Kasper Istvántól sajnos el is kellett köszönnünk. Kálovics Anikó és Horváth Gergely még a hónap végéig vár, meglátjuk, velük meg tudunk-e állapodni, lesz-e elég pénzünk. A fiatalokra építünk, már tavaly is sok szép eredményt könyvelhettünk el. Azt várjuk, hogy újabb gyerekek nyújtanak majd olyan teljesítményt, amivel jelzik, egyesületünk jövője - ha anyagilag bírjuk - hosszabb távon biztosított lehet.


Ezt követően Tóth Zoltán, a ZAC elnöke és dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. első embere kézjegyével szentesítette az újabb egy esztendőre szóló megállapodást.

- Az elmúlt esztendőben 20 százalékkal nőtt a bevételünk, s ez lehet az alapja annak, hogy nyugodtan tudunk áldozni a sportra, támogatjuk továbbra is az atlétákat - jelentette ki a jeles cég vezetője. - A válság ellenére elégedettek lehetünk, hisz nemcsak a bevételünk nőtt, hanem a foglalkoztatottak számát is emelni tudtuk. Igaz, nehéz napjainkban akár egy hónapnál hosszabb időre is tervezni, de mi optimisták vagyunk. A sarokszámokat már ismerjük és ez megnyugtató a jövőt illetően. Minden évben adunk egy fix összeget a klubnak, amely a működésük egy részét jelenti. Emellett még évről évre különböző rendezvényeket is támogatunk. Szükségesnek tartottuk, hogy a szponzorálás legalább értékmegőrző legyen, ezért, még ha nem is jelentős összeggel, de egy kicsit nagyobb támogatást adtunk ebben az évben mint tavaly. A klub sikeres működése számunkra rendkívül fontos, hiszen sport-marketing területén is meglátszik, ha ők jól szerepelnek. Az érmek száma egy sportoló életében mindig rendkívül fontos, de mi azt is szem előtt tartjuk, hogy több száz fiatalnak adnak napi rendszeres elfoglaltságot, felkészülést és lehetőséget arra, hogy mindezt a legjobbak megmérettetésén be is tudják bizonyítani.


FELKÉSZÍTÉS A JÖVŐRE ÉS A VERSENYRE
Szakály István a ZAC ügyvezető igazgatója így beszélt: „Hat esztendeje az év egyik legfontosabb dátuma számomra, amikor a Zalaszámnál találkozhatunk a szerződés aláírása céljából. Ez a mindennapjaink egyik legfontosabb alapja. Dr. Szász Péter, Vincze Gizella és Farkas Olivér nagyon sokat tesznek azért, hogy életben tartsák a megyeszékhely atlétikáját. A támogatás mellett nem várnak mást tőlünk, mint azt a pozitív üzenetet, hogy készítsük fel a jövőre, s a versenyekre a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!