Sport

2009.09.10. 02:27

Mindenkit várnak - Zala Megye Sportnapja, hetedszer (szeptember 12.)

Zalaegerszeg (ka) - Az idén immár hetedik alkalommal rendezi meg a megyei önkormányzat Zala Megye Sportnapját. A Decathlon Kupáért kiírt, alapvetően hét sportágban zajló szombati versengésnek Keszthely városa ad otthont.

Kerkai Attila

A szervezők továbbra is tartják magukat az eredeti elképzelésükhöz, vagyis minden évben a megye más-más településén kerítenek sort az eseményre. A megyei sportnap viszont ezúttal mégis visszatér Keszthelyre, hiszen négy esztendeje egy alkalommal már volt házigazda a Balaton-parti város, s az újrázást most az is indokolta, hogy itt rendezik meg a megyei ifjúsági napot is - tudtuk meg Kámán Ferenctől, a megyei önkormányzat vezető főtanácsosától, a szervezőbizottság elnökétől.

A sportesemények zöme az egyetemi pályán zajlik majd, azonban a keszthelyi Helikon Strandon is lesznek programok, és a kerákpáros, valamint a gyalogtúra révén a résztvevők a tágabb környéket is bejárhatják majd.

- Tavaly, Letenyén szerveztünk először kerákpártúrát, amely most sem marad ki a programok közül és a gyalogtúra is vonzónak ígérkezhet - szólt a részletekről Kámán Ferenc. - A résztvevőknek ugyanis nordic walkingos sétabotokat biztosítunk, s ezek által talán még érdekesebbé válik a gyaloglás. Eddig mintegy négyszázan jelentkeztek az eseményre, de a sportnap jellegéből adódóan, szombaton, a helyszínen is fel lehet még iratkozni. Mert éppen ez a célja az eseménynek, hogy az egészséges életmód jegyében a szabadidős sportolók minél nagyobb számban vegyenek részt rajta. Lesznek bemutatók is, így például a Helikon Strandon a vízibiciklizést és a strandkajakozást is bárki kipróbálhatja.

Az eseményt dr. Simóka Beáta, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára nyitja majd meg délelőtt fél tizenegykor, a keszthelyi egyetemi pályán.

Zala megye szombati sportnapja programjában férfi és női labdarúgó- torna, asztalitenisz, sakk, streetball, atlétika, tenisz és lövészet szerepel, de lesz helye a fogyatékosok sportjának és több bemutatót (tájfutás, íjászat, lábtoll-labda) is rendeznek a már említett túrák mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!