Sport

2009.03.25. 03:29

Mihovics bronzérme

Nagykanizsa (bb) - Az NTE 1866 judo szakosztályának versenyzője, a 63 kilogrammos Mihovics Szabina a 3. helyen végzett a junior korosztály diákolimpiájának budapesti országos döntőjében.

Benedek Bálint

A fővárosi UTE csarnokában az 1990-92-ben született versenyzők különféle súlycsoportokban léptek szőnyegre.

A tavaly még ifjúsági Európa-bajnokságon 57 kg-ban 5. helyet szerző dél-zalai Mihovics Szabina iskolája, a Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi SZKI színeiben indult. A nagykanizsai fiatal 2009-ben nemcsak kor-, hanem súlycsoportot is váltott.

A budapesti viadalon a 63 kg-osok között heten versengtek. Szabina jól kezdett, hiszen első meccsét megnyerte, ám a következő összecsapásán egy tapasztaltabb judokával találkozott, akitől kikapott. Ezután a 3-5. hely sorsáról egy mérkőzés döntött, melyen nagyon koncentráltan versenyzett és győzött Mihovics egy tapasztaltabb sportoló ellen.

- A legfényesebb éremre számítottunk, így a bronzmedál csalódás - értékelte a viadalt Mester Józsefné, az NTE 1866 judo szakosztályának edzője. - Ugyan még nagyon a versenyszezon elején tartunk, de Szabinának ebben a kategóriában is fel kell vennie a harcot. Ehhez azonban sokkal jobb erőben kellene lennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!