SÉTA

2017.11.07. 19:02

Széchenyi-túra: Hagyományos, 2017 méternyi futás

A ZSZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeptember 29-én rendezte meg hagyományos Széchenyi-túráját. A tavalyi nagy siker után alig vártuk a jeles eseményt.

Trencséni Zoltán 9.a Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Fotó: Trencséni Zoltán

A kirándulást megelőzően még várt ránk egy erőpróba: iskolánk tanulói az Európai Diáksport Napja Magyarországon című program keretén belül lefutották az idei évnek megfelelő 2017 méteres távot. A futás előtt nagyon izgultunk: képesek leszünk-e teljesíteni a távot? Megnyugodhattunk, nem a gyorsaság, hanem a közös élmény volt a fontos. Elszabadultak az endorfinok!

Fotó: Trencséni Zoltán

Ezt követően minden osztály egy térkép és útvonalterv segítségével elindult a névadónk emlékére megrendezett Széchenyi-túrán.

A Göcseji út-Hóvirág út-Kiscsarit- Egerszeghegy-Hegyközség útvonal megismerése során a csapatoknak hat állomáson kellett különféle feladatokat teljesíteni. Ezek között szerepeltek ügyességi játékok, mint a krikett és a céldobás. Számomra a legizgalmasabb próbatétel az volt, amikor részegszemüveg „segítségével” kellett a fiúknak a szlalompályán végigvezetni a labdát. Emellett egy iskolánkhoz kötődő totót is kitöltöttünk, valamint tíz nevezetességet kellett felismernünk képek alapján. A körülbelül hat kilométeres sétánk minden állomásán pontokat szerezhettünk, majd az összesített eredmények után az első három helyezett csoportot tortával jutalmazták. A túra győztese a 11. A osztály lett, a mi közösségünk a 2. helyen végzett. Kissé csalódottan, de csokitortától maszatosan ünnepeltük ezüstérmünket. Megbeszéltük, hogy jövőre mi fogunk nyerni, speciális, titkos technikák segítségével (remélem, jövőre ezekről is beszámolhatok ezen újság hasábjain).

Azt gondolom, hogy a túra mindenki számára nagy élmény volt, megismertünk szép helyeket, és csapatként is igyekeztünk helyt állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!