Rendőrségi

2012.06.21. 15:29

Másfél nap után is izzik a fűrészpor a soproni bútorgyárban

Győr - Másfél nappal a tűz kitörése és a fűrészpor izzásának kezdete után sem sikerült befejezni az oltást a soproni bútorgyárban - közölte a Swedwood Sopron Bútor Kft. csütörtök délután az MTI-vel.

MTI

A két üzem egyikében részlegesen újraindulhatott előző nap a munka, a másikban viszont nem, "időnként lángok és füst csapnak fel a silóból" - írta a cég. Közleményük szerint a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan hűtik az épület oldalát.
   
Nehéz megjósolni az oltási művelet befejezésének és a lapüzem újraindulásának időpontját - közölte Balogh Attila ügyvezető igazgató.
   
Az IKEA faipari csoporthoz tartozó Swedwood Sopron Bútor Kft. telephelyének raktárához szerda reggel, kevéssel fél kilenc után riasztották a tűzoltókat, akik megkezdték az érintett silóból a fűrészpor kiürítését, a vállalat néhány szakembere pedig nekikezdett a leállás okozta problémák elhárításának.
   
A Swedwood Sopron Bútor Kft. elsősorban konyhabútor gyártásával foglalkozik. Kizárólag exportra termel az Európai Unió országaiba, az Egyesült Államokba, Kanadába és Malajziába - olvasható a cég honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!