Púder Nélkül

2011.03.22. 06:23

Bye-bye csizma! Végzet asszonyai, balerinában

Itt az idő, hogy elköszönjünk kedvenc csizmánktól, a tavasz beköszöntével a nyitott cipőké, a színes mintáké és a változatos anyagoké lesz a főszerep.

Kiss Anna

Az idei divat a romantikus lelkületű nőknek, az extravagáns férfiaknak és az örökmozgó gyermekeknek kedvez, hiszen a virágminta, a markáns hegyes orr és a strapabíró „futócipők” szezonja lesz az idei. A tavaszi trendekről Födemes Zoltánnét, az egyik belvárosi cipőbolt ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

– Klasszikus és feltűnő árnyalatok is jelen vannak a színpalettán – tájékoztat a szakember.
– A női cipőknél  a bézs és a szürke mellett megjelent az úgynevezett taupe szín is, ami átmenet a galambszürke és a kávébarna között. Idén kétségkívűl az éjkék lesz a legnagyobb sláger, a bevállalósabbak azonban a kanárisárgától a smaragdzöldig szinte bármiben „viríthatnak”. A sportos elegancia kedvelőinek legnagyobb örömére a kerek orrú, rugalmas balerinacipők továbbra is meghatározó kiegészítők maradnak.

– Természetesen itt is lesznek apróbb változások: a sokpántos, virágmintás, nagycsatos darabok kerülnek előtérbe. A cipősarkak nemcsak kisebbek, de vastagabbak is lettek, egyfajta stabilitást kölcsönözve a lábnak. Az extramagas sarkú cipők sosem mennek ki a divatból, azonban a tűsarok már nem „menő”, a platform, azaz a magasított talpmegoldás a népszerű a kifutókon is. Ha melegebbre fordul az idő, a gladiátor szandál az egyik legnagyobb kedvenc, ami színeiben fog megújulni: csillogó arany és ezüst pántokkal kelthetünk majd feltűnést. Nem szabad megfeledkeznünk az urakról sem, hiszen számukra is fontos a divatos, kényelmes lábbeli.


– A férfi alkalmi cipőknél egyre trendibb lesz a hegyes orr, színekben a klasszikus sötét árnyalatok mellett megjelenik a bézs is. Tapasztalatom szerint az uraknál még fontosabb a kényelem, a jó minőségű bőr belsőrész. A tornacipő örök divat, a férfiaknál a fehér, fekete magas szárú fazon trendi, a nőknél és gyerekeknél a mintás, színes fűzős. A gyerekcipőkre különösen oda kell figyelni. A lurkók lába még növésben van, ezért nem mindegy, mit viselnek. A kiscipők is követik a legújabb divatot, a lánykáknál szintén közkedvelt a balerina fazon.

– Ugyanabból a cipőből hozunk felnőtt és gyerekméretet is, hogy anya és lánya összeöltözhessen. Végezetül egy jótanács: a divat minden esetben csak másodlagos szempont legyen, olyan cipőt válasszunk, ami illik hozzánk és örömmel viseljük – mondta Födemes Zoltánné.  

Szerző: Kiss Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!