Púder Nélkül

2011.02.24. 07:59

Gyilkos ruhadarabok

Hófehérke gonosz mostohája a legszebb akart lenni a vidéken, és ezért hajlandó volt bármire. De vajon az egészségét is kockáztatta volna a tökéletes szépség érdekében? Mert mi, valódi nők kockáztatunk.

Kiss Anna

Talán nem is sejtjük, mekkora árat fizetünk azért a pár elismerő pillantásért. Az akár több tízcentis sarkú cipőben ugyan vékonyabbnak és magasabbnak tűnhetünk, de izületeink folyamatos terhelésnek vannak kitéve, amely bütykök kialakulásához, az előláb kiszélesedéséhez, valamint a harántboltozat süllyedéséhez vezet. Ráadásul a túl magas saroknál előrebillen a testsúly, és lábujjtőfájdalom alakulhat ki.

A manapság divatos óriás méretű táskákban akár négy-öt kilós súlyt is cipelhetünk, és ezt általában csak az egyik oldalunkon tesszük. A helytelen viselet nyak- és hátfájáshoz vezethet, arról nem is beszélve, hogy a vékony pánt gyakran belevág a vállunkba, amitől aztán elzsibbadhat az egész karunk.

Ha a begomboláshoz, vissza kell tartanunk a lélegzetünket, akkor érdemes egy számmal nagyobb farmert venni, hiszen a szoros nadrág nem hagyja levegőzni a bőrt, és gombás fertőzések alakulhatnak ki, valamint roncsolhatja, elszoríthatja a csípőrész alatti ideget, amitől a combunkban kezdetben viszketés, zsibbadás, majd erős fájdalom jelentkezhet.

Szerencsére a rövid felsők, aprócska kabátok már sokat vesztettek népszerűségükből, ám még mindig sokan hordják őket a metsző hidegben is. A lehűlt deréktáj pedig ideális táptalaj a baktériumoknak, így a felfázás kellemetlen tünetei visszatérő vendégeink lehetnek. Érdemes tehát megfontolni, követői vagy áldozatai szeretnénk -e lenni a divatnak.

Szerző: Kiss Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!