Hirdetés

2019.02.07. 10:34

Négy különleges étkező – négy hangulatban

Amikor berendezzük a lakás étkezésre alkalmas részét, ne feledkezzünk meg arról, hogy ez lesz az otthonunk leghangsúlyosabb szeglete.

zaol.hu

Olykor egyedül, olykor családi körben, társaságban, de sokat fogunk itt időzni. Íme pár ötlet, hogy igazán hangulatos legyen ez a része a lakásunknak.

 

Férfiasan határozott étkező

Kezdjünk rögtön egy nem hagyományos megoldással!

Egy konyhának vagy étkező-nappalinak nem kell feltétlenül femininnek lennie, világos vagy tarka színekkel, cuki kiegészítőkkel.

Ha valaki egyedüli férfiként él egy lakásban, vagy ha szeretnénk kicsit ‘macsóbbra’ venni az otthonunkat, akkor ez kivitelezhető az étkező részben is.

A jól bevált férfias lakásbelső jellegzetes színe a fekete és a szürke. Egy fekete étkezőasztallal már eléggé sarkossá tesszük az étkező szekció megjelenését, emellett még fekete ülőpárnákkal is felturbózhatjuk a hatást. Étkezőpad esetén a fekete párnák felhalmozása is rendkívül hatásos.

A sok sötétséget érdemes ellensúlyozni például régi stílusú, határozott megjelenésű fa székekkel, stílusos, színes képekkel a falon, és máris izgalmas összbenyomást kapunk.

 

 

A szeretnivaló coastal stílus

Ha valami derűsebbre vágyunk, kipróbálhatjuk az otthonunkban a tengerpart stílust. Valósággal halljuk a hullámok hangját, a homok zizegését, ha így rendezzük be a belső teret. Van, aki annyira beleszeret a coastal érzésvilágba, hogy az egész otthonában ezt alkalmazza.

Hogyan tudjuk az étkező részt tengerpartivá varázsolni? Az étkezőszékek közül érdemes a könnyű rattan darabokat választani. A további rattan kiegészítők, az üvegtárgyak, és a tengerkék alkalmazása is coastal stílust teremt. Ehhez a hangvételhez emellett a sok természetes fény és a fehér terítők, függönyök, raffrolók illenek.

 

Hiperminimál étkező

Kevés helyünk van, vagy éppen nagyon fiatalos, nagyon nem ‘puccos’ berendezésre vágyunk? Lehetünk még az IKEÁ-nál is skandinávabbak!

Az egymásba rakható, háttámla nélküli műanyag étkezőszékek mellé építhetünk raklapokból is étkezőasztalt. Rendkívül alacsony költséggel elkészíthető, és ha lefestjük a helység színeihez illeszkedő árnyalatúra, szép is.

Raklapból könnyen, egyszerűen összerakhatunk egyébként asztalt és ágyat is, ez utóbbira csak matracot kell vennünk. Diákos és bohém, de egyáltalán nem olcsó hangulata lesz a belső térnek ezzel a DIY megoldással.

 

Világos?

Fényből sosem elég – a fehér szín feldobja és kivilágosítja az otthonunkat. Rengeteg stílusban találunk fehér étkezőszéket, amelyeket ugyanolyan árnyalatú asztallal párosítva máris egy egyszerűen elegáns bútoregyüttest kapunk.

A profi lakberendezők egy színen – itt a fehéren – belül maradva többféle széket is tesznek az étkezősarokba, amivel játékos és laza hangulatú lesz ez a szeglet,

Belefér egy csipetnyi luxus? Érdemes egy fehér szófával párosítani a székeket. Ezáltal olyan lesz a konyhánk – avagy nappalink – mintha Párizsban lennénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában