Támadás Magyarország ellen

2024.04.23. 15:39

Menczer Tamás: a dollárbaloldal elvenné a magyarok pénzét

A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét – írta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben, amelyben a Momentum közleményére reagált. Az Európai Parlament szerdán fogadja el a magyar kormányt elítélő határozatát, amelyben felszólítja a Bizottságot, hogy addig ne fizessen uniós pénzt az Orbán-kormánynak, amíg az nem teljesíti maradéktalanul a jogállamisági feltételeket. A határozat egyik szerzője Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe képviselője három módosítót is benyújtott, amelyek a végleges szöveg részévé válnak.

Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Donáth Anna a módosítóiban arra kéri a Bizottságot, hogy ismét fagyasszák be az EU-s pénzek kifizetését, érjék el a szuverenitásvédelmi törvény felfüggesztését az Európai Unió Bíróságán keresztül és tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar kormánynak csatlakoznia kelljen az Európai Ügyészséghez.

Menczer Tamás szerint a baloldal 

azt akarja, hogy a magyar emberek ne kapják meg a Magyarországnak járó uniós forrásokat, a források folyósítását függesszék fel, a tanárok veszítsék el a béremelésüket.

Ez teljesen szembemegy a magyar érdekkel, nyílt támadás Magyarország ellen – tette hozzá. Rámutatott: 

azok a források nem könyöradományok, hanem megállapodások alapján járnak Magyarországnak.

A háborúpárti dollárbaloldal és nemzetközi szövetségeseik azért támadnak bennünket, mert kitartunk a békepárti álláspontunk mellett, nemet mondunk a bevándorlásra és az LMBTQ-propagandára. Akármekkora nyomást helyeznek ránk, Magyarország békéjét és biztonságát meg fogjuk védeni!

– fogalmazott a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában