Az Igazság órája

2023.12.09. 14:44

Nyáron a gaz veri fel a fővárost, télen a latyak borítja be (videó)

A jelenlegi városvezetés alkalmatlan Budapest üzemeltetésére - fogalmazott Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntőt mond a Budapesti Karácsonyi Vásár és karácsonyi élménypark megnyitóján a Városháza parkban 2023. november 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Télen esik a hó és ez meglepte a budapesti városvezetést – mondta Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás, a központ vezető elemzője. 

Kiderült, hogy a kerékpársávokat az azokat védő, nevüket a főpolgármesterről kapott úgynevezett „gerikarók” miatt nem lehet takarítani. 

Karácsony Gergelynek és Márta Imrének a Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatójának fel kellene találnia a biciklis hókotrókat, amelyek külön a kerékpársávokat takarítják – ironizált a vezető elemző. Márta Imre egyébként nemrég maga számolt be arról, hogy a családi kupaktanács ülését követően újabb ingatlant vett Floridában. 

Most már az is látszik, hogy miért volt érdemes két nap alatt kifizetni 300 millió forintos prémiumot – jegyezte meg Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője. Bár lehet, hogy ezt a budapestiek vagy azok, akik a havazás okozta közlekedési káoszban próbáltak bejutni a munkahelyükre, máshogy látják – tette hozzá. Szerinte az 

régóta látszik, hogy a jelenlegi városvezetés egy dologra biztos, hogy alkalmatlan: Budapest üzemeltetésére. Nyáron a gaz veri fel a várost, télen pedig a latyak borítja be. 

Az Állami Számvevőszék a baloldali ellenzéki pártokra kiszabott bírsága azt jelenti, hogy ezek a pártok érintettek a guruló dollárok ügyében, hiába próbálták ezt cáfolni, vagy éppen másra áthárítani – mondta el Pindroch Tamás. Kiderült, hogy valóban a kampányra ment el a pénz – hangsúlyozta. 

Zila János szerint, aki nem bolond, vagy nem szemellenzős, az régóta tudta, hogy ezek a politikai erők lebuktak. Még A hatalom a népé című kampánydalukat is külföldi pénzből fizették. Külföldi érdekeket képviseltek és képviselnek most is. És most ezek az emberek jelentkeznek, hogy mennének jövőre Brüsszelbe képviselni a magyar választókat? Vagy pontosan milyen érdekeket is? – tette fel a kérdést az elemző. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában