Olvasó

2012.02.02. 06:08

Vagyonnyilatkozatok és más huncutságok (kommentár)

Nyakunkon a mínuszok, de nem csak ezért dörzsölhetjük a tenyerünket: lejárt a képviselői vagyonnyilatkozatok benyújtási határideje, itt a perc, hogy nagyjaink zsebébe túrjunk. Az első, amire felkapom a fejem, a köztársasági elnök Harley–Davidson motorkerékpárja, amelyet két éve mintha elárvereztetett volna az árvízkárosultak javára.

Fröhlich András

Egy perc a neten, és máris kiderül, Schmitt Pál nevéhez most semmilyen turpisság nem köthető, 2010-ben bizony két motorja volt, ma már csak egy. Kiderül, Orbán Viktorra nehéz idők járnak, íróként alkotói válságba kerülhetett, korábbi könyvei iránt mintha megfogyatkozott volna az érdeklődés: két esztendeje még hatmilliós bevételt hoztak, tavaly már háromszázezret sem. Mesterházy Attila készpénzállománya is nagyot esett, viszont ő gyarapodott egy új motorral. Autója egyébként egyik parlamenti erő vezetőjének sincs, ami meg is látszik útjaink minőségén... De félre a tréfát, a vagyonnyilatkozatokból ennyi elég. Azt láthatjuk belőlük, hogy benyújtóik látványosan nem gazdagodtak, de nincs bennük semmi, amiből valós következtetést vonhatnánk le politikusaink közéleti tisztaságáról. Arra ott van a párt- és kampányfinanszírozásunk rendszere: a kopogtatócédulák adásvétele, a papíron filléres kampányok százmilliói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!