Járvány

2021.02.12. 12:20

Észleli magán? A koronavírus négy új tünetét dokumentálták

Az 5 és 54 év köztiek körében jellemzőek az újonnan felfedezett koronavírus-tünetek.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-fertőzés nágy új tünetét az angliai Imperial College London vezette React elnevezésű kutatás keretében fedezték fel, ennek értelmében pedig

a hidegrázás, az étvágytalanság, a fej- és izomfájdalmak szinte bizonyosan olyan tünetek, amik az eddig dokumentáltak mellett a koronavírushoz köthetőek

– írta meg a Mirror. A kutatók hozzátették, hogy a tünetek életkoronként eltérőek lehetnek, azaz az étvágytalanság és az izomfájdalmak leginkább a 18-54 éves, míg a fejfájás az 5-17 éves korosztályra jellemzőbb.

Fotó: Shutterstock

A szakemberek attól tartanak, hogy a tüneteket túl általánosnak tartják, ezért sokakat nem fognak tesztelni, pedig megérné, így ugyanis hatékonyabban szűrhetnék a fertőzötteket.

– Természetesen kell egy egyértelmű kritériumrendszer, és azt is tudjuk, hogy nem jó, ha sokféle tünetet feltüntetünk – akár olyanokat is, amik mondjuk az influenzára is jellemzőek –, mert megeshet, hogy többeket feleslegesen kényszerítenek karanténba. Azonban szeretnénk, ha a kutatásainkkal segíthetünk, hogy minél hatékonyabban azonosítsák a koronavírus-fertőzötteket – magyarázta a lapnak Paul Elliott, a kutatás vezetője – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!