Nagykanizsa

2016.06.30. 14:29

Munka helyett csak a gombot nyomogatják...

Nagykanizsa – Lesújtó véleményt fogalmazott meg a megyei közgyűlés első féléves munkájáról Zakó László, a Jobbik zalai és regionális elnöke.

Pásztor András

Mint azt Zakó László elmondta: a megyei közgyűlés ritkán, alig kéthavonta ülésezett az elmúlt időszakban, ám ezen összejövetelek sem a kemény munkáról, illetve vitákról szóltak, sokkal inkább a csendes gombnyomogatásról.

– Több olyan kormánypárti képviselő van, aki a 2014-es megalakulás óta még egyszer sem szólalt fel, nemcsak a közgyűlésen, de még a bizottsági üléseken sem hallottuk a hangjukat – fogalmazta meg kritikáját a Jobbik politikusa, aki hozzátette: érződik az ülésteremben, hogy óriási feszültség van a Fideszen belül, ami nemcsak politikai, hanem megyén belül földrajzi törésvonalak mentén is húzódik. – Úgy gondolom, hogy egy komoly közigazgatási egység – megye – sokkal nagyobb figyelmet és  időt érdemelne annál, mint amennyit a törvényalkotók szántak neki – mondta Zakó László.

A Jobbik regionális elnöke ezt követően Zala megye népesedési helyzetére, pontosabban a népesség fogyására hívta fel a figyelmet. Mint mondta: a felmérések szerint évente egy Becsehely nagyságú településsel csökken a megye lakossága, ráadásul Zala elöregedő megye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!