Nagykanizsa

2015.05.12. 15:38

Kiadványokat támogattak - Kanizsa ifjúságát is szeretné aktivizálni a városvédő egyesület

Nagykanizsa - A taglétszámot ugyan nem sikerült fiatalokkal növelni, ugyanakkor komoly munkát végzett tavaly a Nagykanizsai Városvédő Egyesület - hangzott el a civil szervezet közgyűlésén.

Pásztor András

Mint azt május 12-én Cserti Tibor, az egyesület elnöke elmondta: tavaly három helytörténeti kiadvánnyal gyarapodott Nagykanizsa, az Erzsébet tér történetét bemutató anyag mellett, új köntösben jelent meg a Cseke Ferenc által korábban szerkesztett Kanizsai séta kiadvány, valamint kiadásra került Deák Varga Dénes főépítész tanulmánya a Kanizsa nevű vagy azzal rokon településekről. A kiadványokhoz az egyesület is nyújtott anyagi támogatást.

A közgyűlésen azokról a célokról is szó esett, melyeket nem sikerült maradéktalanul elérni, így a tagság továbbra is fontos feladatának tekinti a taglétszám növelését, a fiatalok aktivizálását, valamint a testvérvárosi kapcsolatok további szélesítését.

Mint elhangzott: az egyesület a városkép megóvásának terén is sokat tesz, miután a belvárosi épületek felújítását segítő önkormányzati forrásra egyre több tulajdonosa pályázik. Az egyesület ezen pályázatokat is segít elbírálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!