Nagykanizsa

2015.05.15. 13:47

Az új tetővel is beáznak - A nagykanizsai ingatlankezelő a hiba kijavítását ígérte

Nagykanizsa - Több mint 30 év után új tető került a Kalmár Jánosék által bérelt önkormányzati lakására, ám ettől a beázás még nem szűnt meg. Az ingatlankezelő a hiba kijavítását ígérte.

Pásztor András

- Már akkor is rossz állapotban volt a tető, mikor 79-ben beköltöztünk, de azt nem gondoltuk, hogy 35 évet kell majd várni a felújításra - magyarázta Kalmár Jánosné, aki azért kérte lapunk segítségét, mert mint mondta elfogyott a türelme. - Éveken át beáztunk, s mikor ezt szóvá tettük, mindig küldtek valakit, aki kicserélt néhány cserepet a tetőn. Ezért is nyugodtunk meg, mikor tavaly teljesen új tető került az épületre, ám az öröm nem tartott sokáig.

A palini városrészben lévő Alkotmány út 93. szám alatti ingatlant a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. megbízásából újították fel, ám a bérlők szerint a kivitelező kontár munkát végzett.

- A tető most is beázik a kémények mellett, ráadásul a szél is süvít az illesztéseknél - mutatta az ingatlant Kalmár János, aki szerint az elmúlt három évtized alatt több garnitúra bútor ment tönkre a beázások miatt.

Kalmár Jánosné éppen azt mutatja, hogy a fal és a tetőhéjazat közt mekkora a rés, amit nem téglával, hanem lécekkel fedtek. Fotó: Szakony Attila

A felújítással kapcsolatban felkerestük a bérlakást kezelő Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatóját, Kámán Lászlót, aki a kéményeknél lévő beázást elismerte, ugyanakkor hozzátette: az épület felújítása még be sem fejeződött.

- Ezzel az épülettel sokáig nem tudtunk mit kezdeni, hiszen a mellette lévő régi imaházat - ami szintén romos állapotban volt - először el kellett bontani - szögezte le a vezérigazgató. - Tavaly nyáron aztán 3.6 millió forintért fémlemezes tetőhéjazat került az épületre és a padlásteret is szigeteltük. Az épület renoválása egyébként még be sem fejeződött, hamarosan nekilátunk a déli fal hőszigetelésének, az utcai homlokzat javításának és festésének.

Kámán László azt is elismerte: a kéményeknél és a tetőhéjazat illeszkedése valóban nem tökéletes, ami miatt beázás is történt, ám ezt a hibát is heteken belül megoldják, illetőleg a két szoba festését és mennyezetjavítását is elvégzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!