Nagykanizsa

2015.02.15. 14:18

A Förhénc-hegyért báloztak

Nagykanizsa – A Förhéncért Egyesület szombaton a Kiskanizsai-iskola aulájában tartotta második támogatói bálját.

Benedek Bálint

A rendezvény   közel 240 ezer forintos bevételét a Förhénc-hegy rendbetételére és fejlesztésére fordítják. Az egyesület elnöke, Skanecz Sándor szerint közel 500 gazdának van birtoka a Förhénc-hegyen, akik segítséget szeretnének kapni kedvenc hobbijukhoz, a szőlőtermesztéshez.

– Az összefogásnak hála, 800 méteren készült el a hegyi út, ebben az évben pedig a közvilágítás kiépítése a cél – folytatta az elnök. – Az előző évben nagy sikert aratott nyitott pince programot is folytatjuk, ezúttal a pünkösdi időszakra tervezzük a pincejárást. Abban bízunk, hogy a finom borokat egyre több érdeklődő ízleli meg. Jó érzés megmutatni Förhéncet, s az idén talán egy országos hírű borászt is vendégül láthatunk.

Az egyesület amúgy szerencsés, mert tagjai sorában 10 olyan őstermelő állít elő borokat, akik már a megyében is a letették névjegyüket.

– Vannak még további terveink, a vízbekötés lényeges feladat, amit szintén közösen lehet elérni – tette hozzá Skanecz Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!