Nagykanizsa

2014.06.15. 17:00

A 24 órás rekordkísérlet Nagykanizsán

Nagykanizsa – Egy teljes napon át masszírozták a vendégeket a hétvégén a Kölcsey utcában.

Pásztor András

A rendhagyó rekordkísérlet ráadásul jótékony célt is szolgált, a bevételt ugyanis a Kanizsai Dorottya Kórház mozgásszervi és rehabilitációs osztályának ajánlotta fel a Griff Vállalkozásfejlesztő Kft. és a Richtermed.

– Az akcióval több célunk is van, egyrészt szeretnénk felhívni a figyelmet a gyógymasszőr szakma fontosságára – mondta Richter László, aki hozzátette: tévhit, hogy néhány hét alatt valakiből hozzáértő masszőr válhat, az OKJ-s képzés ideje ugyanis két év, amely során komoly anatómiai ismeretekre is szert kell tenni. – Másrészről a kórház rehabilitációs osztályának is szeretnénk segíteni.

A szombati rekordkísérlet során elsőként dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója fizetett be egy frissítő masszázsra (Fotó: Szakony Attila)

A rekordkísérlet szombaton reggel 8 órakor el is kezdődött, a frissítő masszázst elsőként dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója vette igénybe, majd szép sorban érkeztek a vendégek.

– Egy szakképzett masszőr sokat javíthat egy beteg állapotán, de aki nem kap megfelelő képzést, az akár ronthat is a meglévő panaszokon – jelezte dr. Fliszár Mária főorvos, aki elmondta: a rehabilitációs osztályra egy bordásfal beszerzését tervezik, melyhez nagy szükség van a masszázsból összegyűlt adományra is.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!