Nagykanizsa

2009.10.02. 02:26

Felzárkóztató projekt

Nagykanizsa - Bekerült az Arany János Kollégiumi Programba a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola a Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégiummal közösen.

zaol.hu

Ennek jegyében a két intézmény hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok jelentkezését várja, akiknek külön osztályt indítanak a középiskolában. A projektbe bekerülők öt éven keresztül tanulhatnak - legalább 80 százalékuknak le kell tennie az érettségit is -, s ezen idő alatt egyéni fejlesztési terv alapján pedagógiai és szociális segítséget kapnak a kollégiumtól, mely ráadásul mindvégig anyagi támogatást is nyújt számukra, szociális körülményeiktől függően. A sajtótájékoztatón elhangzott: semmit nem kapnak ingyen, csupán kedvezményeket.Mint azt Bene Csaba és Johanidesz István, a két intézmény igazgatója elmondta, minden évben maximum 25 fiatal kerülhet be a programba. Ők egy előkészítő év során a Zsigmondy SZKI-ban pótolhatják a hátrányos helyzetükből adódó hiányokat, majd tehetségüknek, érdeklődési körüknek megfelelő kanizsai iskolában (tehát nem feltétlenül a Zsigmondyban) folytatják a tanulmányaikat - miközben végig kollégisták maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!