Nagykanizsa

2009.08.10. 02:28

Hegyre vonulnak az alkotók

Homokkomárom - Szerdán kezdődik és szombaton zárul a Csingahegyi Napok rendezvénysorozata, melynek keretében az érdeklődők az alkotás folyamatába pillanthatnak bele.

zaol.hu

A Csingahegyi Napok ideje alatt ismét festők, fafaragók, bőrdíszművesek, s más művészek nyitott alkotótáborára kerül sor. A szintén fafaragó, ötletgazda-szervező Tislér Zoltán vendége lesz a homokkomáromi hegyháton többek közt Boa Endre, Bedi László, Pintér Ferenc és Sarkadi Antal. A fafaragók ezúttal két pince elé készítenek szobrot, a szervező és Csávás Csaba pedig Attila király obeliszkjét faragja meg a falu szoborparkjába, melynek első darabja, az Emese álmát ábrázoló magyar eredetmonda-kapu tavaly került ki a kegytemplomhoz vezető út mellé. 

Mivel az alkotótábor nyitott, az alkotás folyamatát megtekinthetik az érdeklődők, amit már csak azért is érdemes megtenni, mert számos kulturális program is várja esténként a vendégeket. 

Péntek este Felsőcsingában, a nagyhegyi elágazónál kiállítás nyílik az addig elkészült alkotásokból, 19 órától pedig az újudvari asszonykórus citeramuzsikával kísért nótaestjére kerül sor. 

Szombaton, a település falunapi rendezvénye keretében 14 órakor állítják és szentelik fel az Attila-obeliszket, s az alkotótábor szép csendben átmegy falunapba. Ennek keretében erősember-verseny, főzőverseny, gyermek színielőadás várja az érdeklődőket.

Tislér Zoltán hangsúlyozta: a Csingahegyi Napok mára az összefogás szép példájává nőtte ki magát, amiért köszönettel tartozik mindazoknak, akik ehhez hozzájárultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!