Murakeresztúr

2010.10.07. 16:57

Kulturális központ avatása Murakeresztúron

Régi álom vált valóra Murakeresztúron. A mai negyvenes, ötvenes korosztály tagjai csak vágytak rá, de gyerekeik már boldogan használhatják is az új építményt. A helyi művelődési ház és sportcsarnok ünnepélyes átadására szeptember 25-én került sor a sportcsarnokban.

Kovácsné Deák Erzsébet

A meghívott vendégek között volt dr. Ujhelyi István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, dr. Gadányi Károly, a Nyugat-magyarországi Egyetem elnök- professzora, Hepp Mihály, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Kovács József, a Keresztúr Nevű Települések Szövetségének elnöke, Balatonkeresztúr polgármestere, s a környező települések polgármesterei.

Varga Zoltán vezető beszédében jelezte, véget ért a beruházás.A hivatalos szalagátvágás után, Pogár Róbert atya megszentelte a létesítményt, ez idő alatt a Rozmaring Asszonykórus háladallal köszönte meg a közreműködők segítségét, azt hogy ez a létesítmény Murakeresztúr büszkesége lett.


Az ünnep részeként kadétok avatására került sor.  A két új kadét: Szabó Péter 7. osztályos és Balogh Gábor 8. osztályos tanuló.
Jugovits Dániel, az általános iskola volt tanulója is a kadétok színvonalát emeli, hisz az ő feladata lesz a kadétok alaki feladatainak dobszóval kísérése. 
 
Délelőtt sport akrobatikával is bemutatkoztak a gyerekek, majd egy kis testmozgásra invitálták a jelenlévő rangos résztvevő vendégeket. A jókedvű zárás részeként közös bukfenccel zárták a megnyitót.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!