Laza

2010.02.28. 13:46

Extrém Hello Kitty: láncfűrészen, sportkipufogón a fehér macska

Hello Kitty 1974-ben született, viszont a fehér macska figura csak néhány éve indult világhódító útjára. Azóta a ”normális” kittys cuccok mellett egyre több aberrált is megjelenik, s már anti Hello Kitty rajongótábor is létezik. Íme néhány nagyon exrém hello kittys produktum.

zaol.hu

A népszerű/utált  fehér macska jellegzetessége egyébként, hogy a bal fülében mindig egy masnit vagy más hasonló díszt visel, és a rajzfilmsorozatot kivéve mindig hiányzik a szája.



Kitty azért kapott angol nevet (Kitty White), mert születése idején a brit kultúra népszerű volt a japán lányok körében. Keresztnevét állítólag Alice egyik macskájáról kapta, Lewis Carroll Alice tükörországban című mesekönyvéből - valójában a „kitty” = cica (angolul).



Az Egyesült Államokban már a kezdetektől árultak Hello Kitty-termékeket, és 1983 óta ő az amerikai gyerekek nagykövete az UNICEF-ben. Igazán népszerű mégis a kilencvenes évek végén lett, amikor számos híresség kezdett Hello Kittys holmikkal megjelenni a nyilvánosság előtt. Mariah Carey, Cameron Diaz, Ricky Martin és Paris Hilton is népszerűsítette már.



Kitty évről évre több terméken jelenik meg, a hétköznapi cuccok (pl. papucs, táska stb.) mellett egészen extra termékek is kittysednek, s vannak boltok, melyek direkt Hello Kitty cuccokat árulnak, melyek ma már nem is a kicsi gyerekek, hanem a tini és a még idősebb lányok körében népszerűek – sőt férfiaknak gyártanak hello kittys alsót


A Sanrio cég, mely 1976-ban világszerte levédette Kittyt ma már több mint 22 000 féle kittys terméket árul.



Forrás: ZH-online, wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!