Kultúra

2016.06.10. 12:42

Megpihen a Griff - évadzáró társulati ülés a bábszínházban

Zalaegerszeg - Kapcsolódni a szakma vérkeringéséhez és megfelelni a helyi közönség igényeinek. E kettős cél lebeg a Griff Bábszínház előtt.

Magyar Hajnalka

Szűcs István direktor kezdte így pénteken az évadzáró társulati ülést, amelyen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő is.

Az elsőként említett cél felé tett lépésekről üzen, hogy a győri Győrkőcfesztiválon, egy ljubljanai nemzetközi seregszemlén és Kecskeméten is számítanak a Griff fellépésére, július végén pedig Japánba szólítja őket meghívás egy nagyszabású gyermekművészeti találkozóra.

Ami a helyi közönség kiszolgálását illeti, arra sem lehet panasz, hiszen az évad során 280-szor léptek fel, mintegy 31 ezer néző előtt. Bérleteseik száma meghaladta a 4 ezret, amire eddig még soha nem volt példa. Gyakorlatilag elérték a „plafont", jelentős bővülésre e területen már nem számítanak. Szeretnék azonban elérni, hogy a többi zalai városban nagyobb legyen a Griff iránt a fogadókészség.

A Griff csapata. Középen virággal a legtöbbet játszó B. Szolnok Ágnes, jobb szélen Vigh László. Fotó: Pezzetta Umberto

Az igazgató végigelemezte az évad előadásait - A legkisebb boszorkány; Csoda és Kósza; A 3 kismalac; Manga és az elefántgyerekek; Pintyőke cirkusz, világszám; Istipisti és a kővirágok; Pötty - s elmondta, mindössze néhány kritikai észrevétel érkezett a pedagógusoktól, a többség a gyerekekkel együtt nagyon jól fogadta még a nonverbális (szöveg nélküli), s a bábok helyett kövekkel megjelenített előadásokat is. Kiemelte a 4 év alatti korosztály számára elindított babaszínházi sorozat jelentőségét, s örömmel konstatálta, hogy a célközönség gyorsan rákapott az ízére.

Az évadzáró keretében köszöntötték a legtöbbet játszó kollégát is, e címet B. Szolnok Ágnes érdemelte ki.

A társulatból távozik Nagy Karina, ám érkezik 3, szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező hölgy, s szeptembertől a Griffben játszik a színművészeti egyetem 5. éves hallgatója, Tóth Mátyás is.

Vigh László reagálásában kiemelte, 2004-ben jó döntés volt a bábszínház megalapítása. Gratulált munkájukhoz, melynek eredményeként a zalai színházi paletta fontos színfoltja lett a Griff.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!